Moment emoționant în Parlamentul de la Chișinău. Cu ocazia Zilei Drapelului s-a recitat, în fața deputaților proruși, poezia lui Grigore Vieru: Trei culori şi-o singură fiinţă – ROMÂNEASCĂ!

Vineri, 26 aprilie 2024, în Parlamentul Republicii Moldova, 6 copii de la gimnaziul din localitatea Geamăna, raionul Anenii Noi, au recitat, în fața tuturor deputaților, inclusiv a celor proruși, o celebră poezie a lui Grigore Vieru, mai cunoscută pentru faptul că a fost cântată de Doina și Ion Aldea Teodorovici. Școlarii de clasa a III-a au recitat versurile poeziei „Trei culori“.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a invitat pe școlari, pe învățătoarea acestora și pe directorul școlii. Momentul artistic a fost dedicat Zilei Drapelului, 27 aprilie.

„Străine pofte ne-au răpit

Când via dulce, când ogorul,

Dar nimeni nu a izbutit

Din piept să smulgă Tricolorul.

Fusese vremea mult prea cruntă,

Și-atât ne-ars de dansul dorul,

Că azi ne strângem și la nuntă

Și la botez cu Tricolorul.

Trei culori și-o singură iubire – Românească,

Trei culori și-o singură vorbire – Românească!

Trei culori și-o singură credință – Românească,

Trei culori și-o singură ființă – Românească!”, au recitat copiii.

Aceștia au smuls ropote de aplauze de la parlamentari, inclusiv de la deputatul Gaik Vartanean, care face parte din partidul lui Ion Ceban, primarul prorus din Chișinău. Parlamentarii proruși din grupurile socialiștilor și comuniștilor au privit în tăcere revenirea românității acolo unde-i este locul.

Un moment similar s-a petrecut pe 1 decembrie 2022, când elevii Liceului Teoretic Româno-Francez „Gheorghe Asachi“ din Chișinău au scandat cu frenezie „Jos vama de pe Prut!“.

sursa: R3Media

Comments (0)
Add Comment