Scandal la Razboieni de frica gazelor de sist

Duminica aceasta, zi de sarbatoare, pe un ger naprasnic si o ninsoare ca din povesti, unii locuitori dinRazboieni au iesit din case alarmati de zgomotele de pe proprietati. Nu mare le-a fost mirarea cand au vazut ca pe pamantul din spatele casei, o firma se apucase pe aceasta vreme sa foreze in cautare de gaze, petrol, diamante sau ce or fi cautat, caci nimeni nu stie clar. De aici si pana la scandal, distanta a fost foarte scurat si noroc de firma de paza ce insotea cautatorii, ca altfel aveau sanse mari sa si-o fure de la sateni.

 

 

 

 


Dincolo de nesimtirea de a face gauri in pamant intr-o zona rurala unde duminica este respectata ca fiind sarbatoare, prospectatorii nu au avut bunul simt sa ceara acordul proprietarilor terenurilor unde s-au apucat ei sa gaureasca.
Situatia s-a incheiat tragi-comic, gauritorii clandestini cautand parca sa ia bataie de la localnici, le-au dat replici de genul “daca nu va convine reclamati si veti fi despagubiti”. In conditiile astea te mai miri de ce sunt fugariti prospectatorii cu parul prin toate comunele unde merg.
Mai toata lumea asteapta totusi o reactie a Consiliului Judetean Neamt, caci de la primariile comunelor “cautatorii de comori” nu au aprobare sa intre pe terenurile oamenilor. Sau mai bine asteptam pana ce se face o “potera” de sateni si rupe picioarele la vreo echipa de “cautatori de resurse naturale” ?

sursa: Ziar Piatra Neamt 

Comments (0)
Add Comment