T.R.U.: S-a spus că suntem anti-europeni. Serios? Cine e anti-european de fapt? Noi? Sau cei care au ținut închiși europenii sub pretextul pandemiei. Cine e antieuropean? Noi sau ei?

Jurnalistul Traian Radu Ungureanu (TRU) a vorbit la Congresul Național AUR despre atacul sub care este cultura și tradiția românească, în aceste vremuri. În opinia sa, țara noastră este sub „atacul unei ideologii străine”, adusă aici „de oameni nedemni. Eu le-aș zice ideodrone”.

„Trăim vremuri grele, dureroase. Sigur, nu e război. Dar suntem sub atac. Sub atacul unei ideologii străine: de bun simț, de umanism, străină de România. Asta nu înseamnă că această ideologie singură: e adusă aici de oameni nedemni, eu le-aș zice ideodrone. Mai degrabă drone, decât oameni. Avem unul, îl cunoaștem bine, domnul Drohannis. Se pregătește domnul Droană, se aude și doamna Droveși. Să sperăm că nu.

Să nu ne ascundem, trebuie să vorbim direct, fără să vă feriți. Și trebuie să spunem că lucrul care ne pune în pericol cel mai mult e ceva ce-aș numi, încercarea de a efectua în România, un transplant de cultură. Încercarea de a înlocui cultura și tradiția română cu altceva. Cu directive, inițiale, LGBTQ, putem merge până la finalul alfabetului.Noi nu avem nevoie de transplant de cultură, pentru că avem o cultură. Avem tot ceea ce ne-a dat istoria. N-avem nevoie de experți, pentru că avem părinți. N-avem nevoie de vorbe mari, pentru că avem o limbă care știe să ne facă să ne exprimăm simplu clar.”, a spus el.

Jurnalistul a declarat că acuzațiile aduse conservatorilor, că nu ar fi europeni, nu pot fi adevărate. Și s-a întrebat dacă antieuropeni nu sunt aceia „care au ținut închiși europenii sub pretextul pandemiei”.

„S-a spus că suntem anti-europeni. Serios? Cum poate fi un european anti european. Românii sunt europeni. Cine e anti-european de fapt? Noi? Sau cei care au ținut închiși europenii sub pretextul pandemiei. Cine e antieuropean? Noi sau ei.Așadar, întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem și o pun toți europenii: pot supraviețui europenii ideologiei impuse în propriile lor state. Și răspunsul nostru este Da. Răspunsul trebuie să vină de la un partid de care oamenii să nu se ferească, în care oamenii să se recunoască”, a încheiat domnia sa.

sursa: R3Media

Comments (0)
Add Comment