Italia: Corneliu Zelea Codreanu, subiect de campanie electorală. O candidată a fost surprinsă alături de o imagine a liderului naționalist român interbelic

Liderul „Mișcării Legionare” din perioada interbelică, Corneliu Zelea Codreanu, a ajuns subiect de discuție în campania electorală în Italia, scrie Gazeta Românească. Primul partid din sondaje, Fratelli d’Italia (FDI), condus de Georgia Meloni, este acuzat că a pus pe liste o candidată care îl admiră pe Corneliu Zelea Codreanu, informează Gazeta Românească.

Este vorba despre o imagine cu Chiara Colosimo, candidată a FDI pentru regiunea Lazio, în spatele căreia apare chipul lui Corneliu Zelea Codreanu.

Imaginea este suprinsă în 2010 și a ieșit la iveală în contextul alegerilor din septembrie. Ieri, un parlamentar și candidat al Partidului Democrat, Filippo Sensi, a atacat Fratelli d’Italia, cerându-i „să se distanțeze de Codreanu, de un trecut care nu trece, alcătuit din bannere și fraze tunătoare ale naționalistului antisemit Codreanu. Aceștia sunt candidații lor din Lazio, aceasta este identitatea lor, aceasta este oferta pe care o propun cetățenilor din Lazio.”.

Culmea este că, Colosimo însăși a fost membră a Partidului Democrat. În 2010, când au ieșit la iveală imaginile, Colosimo a condamnat „fără doar și poate, nazismul și fascismul. Știu că acel desen îl lăuda pe Codreanu pentru viziunea asupra Creștinismului”, scria Corriere Della Sera.

via R3Media

Comments (0)
Add Comment