Renate Weber, fostă președintă a Fundației pentru o Societate Deschisă, este noul Avocat al Poporului

Renate Weber a fost aleasă, miercuri, noul Avocat al Poporului cu 209 voturi „pentru” în plenul reunit, al Camerei Deputaților și al Senatului. Votul a fost secret, cu buletine. 

Parlamentul s-a reunit miercuri, în ședință comună pentru alegerea unui nou Avocat al Poporului, după ce mandatul lui Victor Ciorbea a încetat. Propunerile au fost Renate Weber din partea PSD – ALDE, Peter Eckstein-Kovacs, susținut de opoziție (PNL, USR și UDMR) și Cătălin Voinea Mic, din partea PMP.
Weber a fost președintele Centrului de Resurse Juridice, iar în decembrie 2004 a fost numită consilier prezidențial în prima echipă a președintelui Traian Băsescu. În 2005, a demisionat invocând motive de sănătate. 
A fost președintele Centrului de Resurse Juridice, iar în decembrie 2004 a fost numită consilier prezidențial în prima echipă a președintelui Traian Băsescu. În 2005, demisionează invocând motive de sănătate. De asemenea, a fost președinte al Consiliului Național al Fundației pentru o Societate Deschisă – România, a miliardarului George Soros, între anii 1998-2005, 2006-2007.
În septembrie 2007, Renate Weber s-a înscris în PNL. Renate Weber a ajuns de trei ori europarlamentar pe listele PNL, însa a fost exclusă din partid, în 2015, alături de Norica Nicolai, după ce ambele s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European.
sursa: ActiveNews
Comments (1)
Add Comment
  • IO...gerules

    Actualmente in tara se petrec evenimente social politice exact ca pe vremea Anei pauker,adica pe vremea cand jidanii au intrat,cu emfaza,pe tancurile rusilor,luate sub”obladuirea jidanilor sovietici si armata rusa a fost transformata in mod fortat si inca cu ce forta/(La revolutia din octombrie 1917,au fost ucisi peste 60 de milioane,ati auzit bine 60,000 000 de rusi patrioti care-si iubeau tara.)Aceasta renate w.. nu este altceva decat o mladita de streang aruncata pe gatul Romaniei.