Să se taie pensiile nesimțite ale nomenclaturii comuniste. Să se facă dreptate veteranilor luptei anticomuniste

Dacă în 1990 se aproba și aplica punctul 8 de la Timișoara, prin care foștii securiști și nomenclaturiști comuniști nu ar fi avut dreptul să dețină funcții politice, publice și de siguranță națională, astăzi România era un stat democrat, prosper cu corupția aproape de zero. Vinovate de dezastrul moral, economic și politic al României sunt fostele structuri PCR-iste și securiste care au împărțit țara în clanuri mafiote și au căpușat sau înăbușit orice expresie a valorii naționale. De 26 de ani țara noastră e condusă de găști peceriste și securiste puse pe furat în cârdășie cu interese străine și pentru prosperitatea personală și a multinaționalelor ale căror slugi bine plătite au devenit. Așa că salut decizia de zilele trecute a Societății Timișoara ca foștilor nomenclaturiști comuniști și securiști să li se taie pensiile, iar cu banii economisiți să se suplimenteze pensiile la cei care au suferit de pe urma regimului bolșevic. S-ar face un act de dreptate și reparație morală.

Azi nomenclaturiștii comuniști și liota de generali și colonei au pensii nesimțite de peste o sută de milioane lei vechi pe lună, doar pentru că au nenorocit România și au fost torționarii poporului român în perioada comunistă. Membrii Societăţii Timişoara propun un lucru de bun simț, la 26 de ani de la redactarea Proclamaţiei de la Timişoara, tăierea pensiilor foştilor membri ai Securităţii şi ai aparatului de conducere comunist, inclusiv a lui Ion Iliescu, cu 50 până la 75 la sută. Fostul director al Institutului de Investigare a Crimelor Comuniste, Marius Oprea, membru al Societăţii Timişoara, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă convocate pentru a marca 26 de ani de la redactarea şi citirea Proclamaţiei de la Timişoara, că propune elaborarea unei legi prin care foştilor securişti şi membri ai nomenclaturii comuniste să li se taie pensia cu 50 până la 75 la sută, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui Alexandru Vişinesc. Legea i-ar viza pe cei care au făcut parte din nomenclatura comunistă, dar şi foşti securişti, în total, aproximativ 15.000 de persoane din întreaga ţară. Ar fi o reparație morală mai ales știind cum se ajunge ofițer superior în România, de la badigardul lui Miron Cozma la general patru stele: cazul izmenarului Gabriel Oprea, coleg cu ”dottore” Viorel Ponta. Culmea absurdului Armatei Române! Aflăm cu stupoare că Ministerul Apărării a distrus documentele prin care Onţanu şi Oprea au ajuns generali! MApN precizează că astfel de „hârtii” au termen de păstrare de doar cinci ani de la data întocmirii! Actele prin care Neculai Onţanu a fost avansat de la gradul de general de brigadă la gradul de general-maior cu două stele în rezervă şi Gabriel Oprea a fost înaintat de la general-locotenent la general cu patru stele în rezervă nu mai sunt deţinute de Ministerul Apărării Naţionale. Acest lucru apare într-un răspuns pe care ministerul l-a dat, sub semnătura ministrului Mihnea Motoc, la interpelarea făcută, la sfârşitul anului trecut, de deputatul PNL Dan Cristian Popescu. Deci în Armata Română a fi general e o chestiune arhivistică de cinci ani. Conducerea MapN ori ne crede proști ori își bate joc cu bună știință de bunul simț al românilor. E o pată pe obrazul Armatei Române o astfel de ocultare a adevărului în cadrul generalului penal Gabriel Oprea.

Sper ca propunerea Societății Timișoara în cazul pensiilor nesimțite a nomenclaturii comuniste și generalilor de securitate să nu rămână doar o intenție ca punctul 8. În România torționarii se bucură de grade, recunoaștere și pensii grosolane, iar valorile și cei care au suferit de pe urma regimului comunist au pensii de mizerie și sunt și astăzi umiliți și obidiți. Până nu li se va face dreptate celor care au suferit în comunism și luptătorilor anticomuniști nu va fi pace niciodată în societatea românească. Să se ia din pensia lui Ion Iliescu și să i se dea pensionarului care a fost închis la Aiud sau a muncit la Canal. Nu cred că actualele partide politice care au condus România spre dezastru în ultimii 26 de ani vor face dreptate pensionarilor cinstiți și românilor în general, speranța mea fiind doar spre noile organizații politice tinere care nu au nicio legătură cu trecutul boșevic și securist al României.

de Ionuț Țene NapocaNews

Comments (0)
Add Comment