Suferință și Înviere pentru creștinii din Pakistan

Nuaman, un băiat de 14 ani aparținând Bisericii Siriene Iacobite, se întorcea acasă în Sfânta și Marea Vineri, în orașul Lahore. Doi tineri musulmani l-au oprit și l-au întrebat care este religia sa. În simplitatea lui, copilul a mărturisit că este creștin și că se pregătește de sărbătoare: „Le-am spus că eu sunt creștin. Au început să mă bată în plină stradă, apoi au aruncat benzină pe mine și au aprins o țigară”.

Departe de confortul Occidentului, într-o țară în care este o infracțiune să fii altceva decât musulman șiit, în Pakistan, creștinii suferă. Suferă așa cum citim noi prin sinaxare – de ni se par povești inventate de tradiția Bisericii. Începem să ne învățăm oarecum cu prigoana creștinilor!

Realitatea crudă este, însă, că acești oameni chiar trec printr-un calvar pentru simplul fapt că au curajul să spună celorlalți că sunt creștini. În plină Înviere, așa cum scria Christian Post, un copil din Pakistan a fost incendiat în plină stradă, pentru că a mărturisit că este creștin. Nuaman, un băiat de 14 ani aparținând Bisericii Siriene Iacobite, se întorcea acasă în Sfânta și Marea Vineri, în orașul Lahore. Doi tineri musulmani l-au oprit și l-au întrebat care este religia sa. În simplitatea lui, copilul a mărturisit că este creștin și că se pregătește de sărbătoare: „Le-am spus că eu sunt creștin. Au început să mă bată în plină stradă, apoi au aruncat benzină pe mine și au aprins o țigară”. Băiatul a fost cuprins de flăcări în scurt timp. Salvarea i-a venit tot de la niște bărbați musulmani, care au aruncat cu nisip pe trupul copilului. În cel mai scurt timp a fost transportat la spitalul Meo în Lahore, provincia Punjab – cu arsuri pe 55 % din suprafața corpului.

Dacă suferința personală nu este de ajuns, trebuie să arătăm că și comunitatea creștină, în general, suferă în această țară. Al Jazeera a raportat în zilele Învierii două atentate sinucigașe la două biserici din Lahore. În localitatea Youhanabad au murit 17 persoane, iar la o altă biserică atentatul a lăsă în urmă 80 de răniți.

sursa: Doxologia

Comments (0)
Add Comment