Comentariu la noua scrisoare deschisă a domnului Liiceanu către o lichea

Ioan Roşca : Comentariul meu la noua scrisoare deschisă a domnului Liiceanu către o lichea (Gabriel Liiceanu : Fie-vă milă de noi, domnule Ponta!)

Chiar nu mai aveţi un dram de stimă de sine, încît să nu vă mai dedaţi la astfel de spectacole penibile, ipocrite şi găunoase, cu care vă acoperiţi laşitatea, vanitatea, veleitarismul şi interesele, de atîţia ani- domnule Liiceanu? Speraţi că cititorii noi nu vă descifrează strategia de pseudo-contestaţie, premeditat sterilă, prin care întreţineţi , la ocazii, mitul activismului dv. civic, pretîndu-vă, cu sprijinul co-civicilor de serviciu, la măestrită impostură?

Ei bine eu, cel care în 1990 vă ruga să vă împlicaţi cu adevărat, ca să nu ne lăsaţi singuri în faţa buldozerului fesenist, să nu vă mai ascundeţi după „apeluri către lichele”, văzînd cum recidivaţi (a se vedea intervenţia dv. din parlament, în decembrie 2006, cînd aţi mai pescuit ceva capital moral nemeritat), vă strig peste timp: sînteţi prea vinovat, alături de cohorta veleitarilor postdecembrişti de tip GDS, ca să vă mai arogaţi teatral dreptul la denunţ! Aţi eşuat printre lichele.

Nu aţi făcut nimic pentru a împiedica distrugerea României. Şi nici măcar nu păreţi a fi înţeles mare lucru. Nici despre modul cum trebuiau tratati Ponta şi banda lui. Nici despre farsa luptei ei cu cealaltă ramură FSN, condusă de Băsescu. Nici despre jefuirea românilor de către colonizatorii exteriori, care s-au înfrăţit cu mafia internă. Dacă veţi întoarce spre dv. mîna în care ţineţi oglinda propusă canaliei Ponta, veţi vedea un om cinstit?

 

Ioan Roşca 23.10.2014

Comments (0)
Add Comment