Politia Locala din Sfantu Gheorghe a interzis Tricolorul si lozinca “Tinutul Secuiesc – pamant romanesc”

Spre surprinderea participanţilor maghiari la manifestările de Advent organizate de autorităţile locale în Piaţa Libertăţii din municipiul Sfântu Gheorghe, în ziua de 1 Decembrie –Ziua Naţională a României, un  român patriot Iriciuc Valentin a urcat pe scenă şi a fluturat un Tricolor roşu, galben şi albastru, scandând „Ţinutul Secuiesc – pământ românesc”.

Iriciuc Valentin a fost imediat reţinut de către poliţiştii locali maghiari din Sfântu Gheorghe care i-au încheiat un proces verbal cu nr. 005265 prin care l-au amendat cu 500 lei pentru că „a urcat pe scenă şi a fluturat Tricolorul românesc în Piaţa Libertăţii scandând – Aici e pământ românesc – fapt ce a provocat indignarea cetăţenilor (maghiari, n.red.) tulburând astfel ordinea şi liniştea publică”, conform art. 3 din Legea 61/1991. Procesul verbal a fost semnat de Veres Gyorgy, şef birou Poliţia Locală Sfântu Gheorghe. Cetăţeanul Iriciuc Valentin a refuzat să semneze acest proces-verbal prin care în România un cetăţean român este amendat că a fluturat Tricolorul şi a scandat că „Aici este pământ românesc”. Deja poliţiştii locali se poartă în Sfântu Gheorghe ca în capitala unei autonomii separate de România, cu numele Ţinutul Secuiesc.

Cerem ministerului de interne să intreprindă o anchetă administrativă la Poliţia Locală Sfântu Gheorghe, care se comportă ca o instituţie separatistă, şi să anuleze procesul verbal ilegal, prin care un român este amendat că flutură Tricolorul şi scandează că trăieşte pe pământ românesc, cu ocazia Zilei Naţionale a României. De pe NapocaNews

Comments (0)
Add Comment