Camarazii din „Totul pentru Țară” au adus un ultim omagiu Marinei Chirca, „cea mai devotată” partizanilor de la Nucşoara. Ultimul interviu al eroinei de 98 de ani.

Camarazii din Partidul „Totul pentru Țară”, fondat în 1993 de foștii luptători în rezistența anticomunistă, s-au recules la catafalcul  luptătoarei Marina Chirca, cumnata Elisabetei Rizea și sprijinitoare permanentă a grupului de rezistență armată de pe versantul sudic al Munților Făgăraș, care a trcut la Domnul zilele trecute.

Delegația, condusă de camaradul Emanuel Codausi, s-a prezentat la locuința din satul Slatina, comuna Nucșoara, unde familia și cunoscuții se reculegeau la căpătâiul marii eroine a Muscelului, prezentând condoleanțe și depunând o coroană de flori cu însemnele Partidului „Totul pentru Țară” și ale Mișcării Legionare. Alături de Elisabeta Rizea, Lenuța Faina, Elisabeta Malene, Ecaterina Gâță și alte martire ale rezistenței național-creștine anticomuniste, Marina Chirca rămâne un simbol al demnității și jertfei femeii românce în lupta cu ocupația bolșevic-atee dintre 1945 și 1989.

Citiți AICI materialul impresionant publicat de ziarul Adevărul.

 

anticomunismbisericacrestinismdemocratiefosti detinuti politiciinchisorile comunisterezistenta anticomunistaSpiritualitate
Comments (0)
Add Comment