Fondatorul Asociaţiei ProVita, părintele Nicolae Tănase, neagă implicarea numelui organizaţiei în proiectul Alianţa Naţională

Parintele Nicolae Tănase, fondatorul Asociaţiei Pro Vita, neagă implicarea numelui organizaţiei pe care o conduce în proiectul Alianţa Naţională, care urmăreşte “unirea forţelor de dreapta din România”, şi care se află la o distanţă de doar două zile până la lansare.

 

“Habar n-am de aşa ceva. Nici nu am fost întrebat, nici nu mă interesează, nici n-am voie să fac aşa ceva. Misiunea mea e alta”, a declarat preotul Tănase pentru NapocaNews.ro.

Pe site-ul personal al unuia dintre iniţiatorii Alianţei Naţionale, avocatul Mihai Rapcea (care a părăsit recent conducerea Noii Drepte şi a contribuit decisiv la respingerea de către instanţă a proiectului politic al organizaţiei – Partidul Naţionalist, după ce acesta şi-a retras semnătura atât ca membru fondator al partidului, cât şi ca responsabil pentru adunarea a 5.000 de semnături de susţinere semnate de cetăţeni), a fost postat un anunţ de lansare a Alianţei, eveniment care va avea loc luni, la Bucureşti.

Alături de fixarea coordonatelor conferinţei de lansare a mişcării de dreapta, a fost scris pe aceeaşi pagină de internet, următorul mesaj: “Dragi prieteni, În scopul colaborării şi al susţinerii reciproce, membri asociaţiilor bucureştene ProVita-Bucureşti, Asociaţia Victimelor Mineriadelor din România şi Totul Pentru Ţară (n.n. a nu se confunda cu Partidul Totul pentru Ţară) au hotărât înfiinţarea unei platforme civice de dreapta – Alianţa Naţională”.

Anunţul este semnat de Nicolae Calotă, unul dintre fondatorii asociaţiei Totul Pentru Ţară.

În condiţiile refuzului părintelui Tănase de implicare în acest proiect, lansarea Alianţei Naţionale este pusă sub semnul întrebării.

Asociaţia Pro Vita a fost înfiinţata în urmă cu circa 8 ani, de preotul Nicolae Tănase şi preoteasa Maria Tănase, având ca obiective principale: derularea de programe de asistenţă socială adresate copiilor abandonaţi şi tinerelor mame singure în sistem de plasament familial sau mixt; salvarea de la dispariţie, recuperarea fizică, psihică şi morală şi reintegrarea copiilor străzii sau copiilor abandonaţi în spitale; sprijinul pentru integrarea în viaţa comunităţii a tinerilor peste 18 ani nevoiţi să părăsească orfelinatele; lupta împotriva avortului în conformitate cu principiile creştin-ortodoxe.

 

Sursa: http://apologeticum.wordpress.com via http://www.napocanews.ro/

Comments (0)
Add Comment