Comisia Europeană îşi recunoaşte greşelile în scandalul ACTA: Trebuia să comunicăm mai bine!

Pentru prima dată de la izbucnirea protestelor în mai multe state comunitare faţă de tratatul ACTA, Executivul Uniunii Europene vorbeşte deschis despre acord şi admite că a făcut greşeli, cea mai mai mare fiind că nu a dezbătut suficient problema cu publicul.
Comisia Europeană s-a declarat surprinsă de scara largă la care au avut loc protestele, recunoscând că a subestimat puterea reţelelor sociale de a mobiliza oamenii.

Maros Sefcovic, vicepreşedinte al Comisiei, a declarat că instituţia a fost prinsă pe picior greşit atunci când mii de protestatari s-au strâns în multe oraşe europene pentru a protesta faţă de adoptarea ACTA, transmite eurobserver.com.

„Care este puterea oamenilor – Am văzut-o recent, în ianurie şi în februarie când, în ciuda temperaturilor foarte scăzute, mii de oameni protestau în pieţe europene faţă de ACTA“, a spus oficialul CE.

Comisia s-a aflat deseori în bătaia puştii din cauza ACTA, luând parte la negocierile secrete care se purtau la nivel intarnaţional încă din 2008 pentru finalizarea tratatului.

Scandalul a izbucnit însă abia la începutul acestui an, când cele 22 de state membre au semnat documentul, la Tokio, şi au început să-l ratifice rând pe rând.

„Am văzut că absenţa noastră în media, în special în ceea ce priveşte acest subiect, a cauzat o mulţime de probleme“, a spus Sefcovic.

„Cred că aceasta este o lecţie, că toţi dintre noi trebuie să fim mult mai activi şi într-o stare mult mau comunicativă atunci când vine vorba de astfel de subiecte delicate“, a adăugat oficialul european.

Sursa: Yahoo Ştiri

Comments (0)
Add Comment