Comandantul acțiunii e Tembelizorul

Luându-mă cu războiul din Ucraina, n-am mai scris de mult despre vaccinare, un subiect care, în decembrie sau ianuarie, era abordat aproape în fiecare știre. Introducând ieri tag-uri vacciniste într-o știre pentru prima dată după nu știu cât timp, tag-uri pe care altă dată le-aș fi băgat cu ochii închiși (pentru că repetiția e mama învățării), mi-am dat seama că viața publică și-a schimbat centrul de atenție ca din comutator. Că lăsăm în urmă o epocă de surescitare mediatică și ni se deschide una nouă, poate la fel de îndelungată sau, cine știe?

Și mi-am pus întrebarea: când s-a mai întâmplat ca un subiect să țină atât de mult timp lumea cu privirile încordate? Păi, în cazul Caracal. Tema care a ținut mai bine de jumătate de an în 2019, cu știri zilnice și dezvăluiri la foc continuu. Pe toate ecranele și pe toate site-urile de presă. Aveam impresia pur și simplu că nu se va mai termina niciodată. Subiectul părea etern (recunoașteți, chiar și azi v-ați arunca să dați click pe orice titlu care vă promite o revelație din butoiul lui Dincă). Și nici măcar nu știam ce ne-așteaptă la doar câteva luni mai apoi, în fatidicul an 2020. 

Și zic: oare nu a fost cazul Caracal o repetiție cu public pentru capacitatea mass-media de a întreține psihoza în massă? Parcă prea ușor și, în același timp, profesionist s-a trecut de la lupta contra clanurilor interlope (nu-i așa, cumpănașilor?) la lupta contra inamicului invizibil (nu-i așa, arafaților?) și, mai nou, la lupta contra dușmanului de la răsărit (nu-i așa, radutudorilor?).

Lăsând gluma deoparte, e un subiect de reflecție: ne-am lăsat antrenați în războaie care nu erau ale noastre având Tembelizorul drept comandant al acțiunii?

de Vlad Parau ActiveNews

Comments (1)
Add Comment
  • IO...gerules

    Acest comandament a fost creat de ticalosii care ne sufla in ceafa de cateva mii de ani,jidanii.PRIVIND ISTORIA DIN JURUL EUROPEI DE DINAINTE DE IISUS CHIAR,SE DESPRINDE O DARA ADANCA DE ATAC,CA O UMBRA,APROAPE NEVAZUTA,care duce mereu si mereu catre poporul asezat de Dumnezeu pe pajistile muntilor Carpati,pelasgii,tracii,getii,dacii toate aceste semintii adunate coergitiv in mod divin in fiinta poporului roman.Acest popor a fost si este agresat continuu,fara oprelisti categorice dealungul istoriei.Exceptie o fac Miscarea Legionara si Epoca de Aur a lui Ceausescu,momente istorice cand jidanii au fost pusi cu botul pe labe.INAMICII NEAMULUI ROMANESC AU FOLOSIT TOATE MILOACELE DE ATAC IMPOTRIVA ACESTUI NEAM ALES DE DUMNEZEU.Televizorul si telefonul mobil sant armele acestor jivine in actualitatea noastra cea de toate zilele,si poporul roman analfabetizat a ajuns victima criminalilor lumii.Doamne ajuta viitorul societatii omenesti cazut pe mina bestiilor.