Codul administrativ, modificat pe sub masă, limba minorităţilor în administraţie!

Codul administrativ, modificat pe sub masă, limba minorităţilor în administraţie!

Codul administrativ a fost adoptat săptămâna trecută de Guvern, fără să fie publicat în M.O., aşa că nu a intrat în vigoare.

Codul administrativ ar fi fost modificat de executiv, încât să permită utilizarea limbilor minorităţilor în unităţile administrativ-teritoriale şi în cazul în care nu este atinsă ponderea de peste 20% de reprezentare.

Kelemen Hunor da cu pumnul în masă…

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a cerut marţi premierului Viorica Dăncilă să revină la varianta Codului administrativ votată în Parlament, deoarece el considera că varianta adoptată de Guvern conţine foarte multe modificări:

“Am cerut, dacă se poate, să fie discutat textul, din nou, fiindcă nu a apărut în Monitorul Oficial şi până când Parlamentul lucrează este posibil să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei următoare. (…) Şi, dacă se poate, o revenire la forma din Parlament, fiindcă acolo au existat dezbateri şi Curtea Constituţională a luat o decizie legată doar de formă, de bicameralism şi nu a analizat fondul textului”, a declarat pentru AGERPRES Kelemen Hunor.

Conform Romaniatv, Kelemen Hunor ar fi amintit de un concept al corectitudinii politice, anume ca „un drept câştigat nu mai poate fi retras”. Acest aspect este important să fie reţinut, deoarece mulţi analişti politici considera acest “principiu” sacro-sfânt. Prin urmare, orice drept acordat e bătut in cuie.

Tot conform RomaniaTV, Kelemen Hunor i-a mai atras atenţia premierului că nu ar fi „corect” ca interesul public naţional să fie prioritar în faţa interesului local, solicitând modificarea unui articol care ar comite aceasta impietate. Acesta solicitare este cel puţin bizară dacă ţinem cont că România este un „stat naţional”, nu un „stat federal”. Ne punem întrebarea dacă domnul Kelemen Hunor şi doamna Viorica Dancila nu cumva ştiu mai mult decât spun, ca o astfel de solicitare să poata fi formulată.

Codul Administrativ cel nou

Prin urmare, autorităţile locale vor putea decide, printr-o hotărâre de consiliu, utilizarea limbii unei minorităţi în unităţile administrativ-teritoriale chiar şi în cazul în care acea minoritate nu atinge ponderea de peste 20% .

“Codul Administrativ păstrează prevederea potrivit căreia în unităţile administrativ teritoriale în care cetăţenii aparţinând unei minorităţi naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor stabilit la ultimul recensământ, autorităţile Administraţiei Publice Locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora precum şi serviciile publice deconcentrate asigura folosirea în raportul cu aceştia şi a limbii minorităţii naţionale respective în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale Codului Administrativ şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte, deci se menţine acea prevedere cu 20%.

Însă în baza principiilor autonomiei locale se acorda dreptul Autorităţilor Publice Locale de a decide prin hotărâre de consiliu utilizarea limbii minorităţilor şi în situaţiile în care nu se atinge ponderea de 20% aşa cum a decis Parlamentul“, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, pentru Mediafax.

Aceasta prevedere este extrem de periculoasă deoarece poate duce la situaţii în care să avem multiple „limbi locale”. Acest aspect trebuie pus în legătură şi cu fenomenul imigraţiei. Să ne aşteptăm oare ca in viitor să avem în România unităţi administrative în care se vor vorbi limbi sau dialecte din Pakistan, India, China, Afganistan, Siria?

Mihai Tirnoveanu, cunoscutul militant pentru drepturile românilor din Ardeal, a scris pe contul de socializare:

NU tolerăm TRĂDAREA!

Întreg Ardealul este dat pe mâna UDMR! Mobilizare pe Toată Linia, fraților!
Duminică 7 iulie, ora 17, MITING în fața Guvernului!

Facem apel la toate forțele românești să răspundă Prezent! Cerem Guvernului ANULAREA Codului Administrativ făcut la comanda UDMR prin care se pulverizează noțiunea de Stat Național, limba maghiară devenind a doua limbă oficială pe teritoriul României. Se extinde OBLIGATIVITATEA folosirii ei de la nivel local (primării, consilii locale) la NIVEL CENTRAL, ministere, prefecturi si deconcentrate.

Pe de altă parte, se elimină pragul de 20% pentru utilizarea limbilor minorităților la nivel local, astfel încât limba maghiară, (dar si celelalte limbi ale minorităților) va putea fi folosită in urma negocierilor politice locale în oricare localitate din țară. România se transformă în urma acestui sinistru ”experiment” în Turnul Babel. Întreg Ardealul este pur si simplu NIMICIT, iar în parțile în care minoritatea romă este organizată, se va putea folosi limba acestei minorități în administrația locală.

Acolo unde se decide acest lucru, va fi obligatoriu să se angajeze personal care cunoaște această limbă.

Pe tot palierul administrativ local si central se va produce o epurare etnică fără precedent, parte din angajații români care nu cunosc maghiara, germana sau limba romă, din aceste instituții, vor fi înlocuiți cu etnici din minoritățile respective. Varianta ar fi suplimentarea aparatului administrativ, lucru ce ar presupune cheltuieli uriașe. Nu mai punem la socoteală că în acest Cod Administrativ sunt prevăzute si pensiile speciale.

Fraților, datoria de român ne cheamă din nou. Va trebui să luam decizii importante în ceea ce priveste activitatea noastră viitoare. Factorii politici ne subminează toate eforturile, toată jertfa noastră. Avem o luptă de uzură, în care puținele asociații care au Idealul Național ca stindard sunt nevoite să facă cu foarte mare greutate față forțelor politice care trădează necontenit această țară. Până la aceste decizii, haideți duminică 7 iulie la Bucuresti, în Piața Victoriei, ora 17, să le spunem tuturor în față, că, într-o lume care tolerează absolut toate fărădelegile, noi NU TOLERĂM TRĂDAREA!    Mihai Tirnoveanu

 

sursa: Razboiul Informational

Comments (0)
Add Comment