Mesaj emoţionant al familiei lui Radu Gyr la aflarea veştii de la Cluj: “Răul nu poate să triumfe întotdeauna! Mulţumim din suflet miilor de români care s-au mobilizat pentru Poetul Pătimirilor României!”

Vestea de la Cluj-Napoca, privind retragerea iniţiativei Institutului “Elie Wiesel” de a se schimba denumirea străzii Radu Gyr din municipiu, i-a surprins plăcut pe soţii Simona Popa Gyr şi Demostene Popa, fiica şi ginerele marelui poet. “Sincer, nu ne aşteptam – ne-au mărturisit -, dar aceasta este dovada că răul nu poate să triumfe întotdeauna! Le mulţumim din suflet miilor de români care s-au mobilizat peste noapte pentru a-l apăra pe Poetul Pătimirilor României. Dumnezeu să-i răsplătească!”, au transmis cei doi românilor. Iată că şi în această zi de 22 iunie, zi astrală a neamului românesc, ziua declanşării Războiului Sfânt pentru reîntregirea Ţării, Dumnezeu a fost cu noi, pentru Radu Gyr! Doamne, ajută!

Citiţi: DOCUMENT. Ultimul cuvânt al lui Radu Gyr la Tribunalul Poporului: O CREDINŢĂ ADEVĂRATĂ. Sâmbătă, 2 iunie 1945 (Fragment)

Ascultaţi: INEDIT: Radu Gyr recitând din versurile sale împreună cu soţia sa, Flora. AUDIO/VIDEO 

UPDATE: VIDEO DE LA CLUJ:

 

sursa: Roncea.ro

Comments (3)
Add Comment
  • Ionel

    Sa nu ne lasam pe o ureche. La Cluj s-a aprobat parada gay.

    In aceeasi zi are loc Mitingul Pentru Normalitate, haideti sa vedem care o sa fie mai mare.

  • calin eugen

    Radu Gyr,poetul patimirii noastre..Nimeni nu il poate sterge din inimile romanilor(si nu numai)…