S-A MAI STINS UN LUPTĂTOR! DUMITRU ONIGA – Prezent!

Dumitru Oniga la vârsta Frăţiilor de Cruce.

S-a stins astăzi, după o grea suferinţă, luptătorul anticomunist Dumitru Oniga, la vârsta de 91 de ani.

Născut la 14 august 1925 la Stupca (judeţul Suceava), a intrat în timpul liceului în Frăţiile de Cruce, fiind rănit în timpul loviturii de stat a generalului Antonescu (ianuarie 1941). După 1944 face parte din structurile de rezistenţă anticomunistă din Ardeal, avându-l un timp ca şef al FDC Transilvania pe Ion Gavrilă Ogoranu. Este arestat în 1948, fiind condamnat în două rânduri şi executân peste 17 ani de detenţie grea.

După 1989 s-a implicat activ în reînfiinţarea Partidului „Totul pentru Ţară” („Pentru Patrie”) şi în activitatea Fundaţiei Buna Vestire. În anul 2009, a primit din partea Consiliului Judeţean Suceava Certificatul de Martir al Spiritualităţii Româneşti în Bucovina şi a fost onorat cu “Trofeul Bucovinei”.

Dumitru Oniga (jos, mijloc), în faţa şui Ion Gavrilă Ogoranu, la şedinţa Senatului Partidul Totul Pentru Țară de confirmare a tinerelor cadre pentru succesiunea conducerii. Martie 2005

Înmormântarea va avea loc luni 24 octombrie, ora 11, la Stupca (Ciprian Porumbescu), judeţul Suceava.

„Ca o lacrimă de sânge a căzut o stea…” Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dumitru Oniga, în mijlocul tinerilor Partidului Partidul Totul Pentru Țară, adunaţi în grădina sa din Stupca. August 2009.

În poarta casei sale din Stupca.
Comments (0)
Add Comment