Poziția lui Donald Trump despre avort: „Roe vs. Wade” a declanșat o „cultură a morții” care a ucis peste 50 de milioane de oameni

LifeNews.com, 25 ianuarie 2016

După ce a devenit candidat la alegerile prezidențiale din SUA, omul de afaceri Donald Trump a scris un articol în Washington Examiner, scoțând în evidență poziția sa pro-viață și criticând dur atât avortul, cât și cazul Roe vs. Wade, care a făcut posibilă liberalizarea acestei practici în SUA.

Trump începe articolul afirmând că este pro-viață, exceptând doar cele mai rare cazuri de avort.

„Vreau să mă fac bine înțeles – sunt pro-viață. Susțin această poziție cu excepția cazurilor de viol, incest sau atunci când viața mamei este în pericol”, a afirmat el. „Nu am avut mereu această poziție, dar am avut parte de o experiență personală care mi-a arătat cât de important este darul vieții”.

Trump a mai afirmat că America s-a rătăcit, deoarce s-a îndepărtat de principiile fondatoare ale părinților națiunii, în special de dreptul la viață.

În cele mai bune momente ale sale, America respectă un set de reguli care au funcționat deja de la crearea ei. Una dintre aceste reguli este că noi, americanii, respectăm viața și am respectat-o din clipa în care părinții noștri fondatori au numit-o drept primul și cel mai important drept inalienabil.

În timp, cultura vieții în această țară a început să se transforme într-o cultură a morții. Probabil cea mai importantă dovadă este că, din momentul în care, acum 43 de ani, s-a dat o soluție în cazul Roe vs. Wade de către Curtea Supremă, și până azi, peste 50 de milioane de americani nu au avut niciodată șansa de a se bucura de oportunitățile oferite de acestă țară. Nu au avut niciodată șansă să devină doctori, muzicieni, fermieri, învățători, soți, tați, fii sau fiice. Nu au avut niciodată șansa să îmbogățească cultura acestei națiuni sau să aducă propriile abilități, vieți, iubiri sau pasiuni în structura acestei țări. Țara le duce dorul. Și noi înșine.

În continuare, candidatul republican la prezidențiale a mai scris că unul din cele mai importante lucruri pe care le poate face un președinte este să se asigure că fondurile obținute de la contribuabili nu sunt folosite pentru a plăti avorturi sau pentru a finanța grupuri precum Planned Parenthood, care promoveaza și fac avorturi. Trump se opune astfel poziției afirmate de contracandidata sa democrată, Hilary Clinton, a cărei susținere pentru avortul gratuit este una din emblemele campaniei sale.

În anul 1973, Curtea Supremă și-a întemeiat decizia inventând niște drepturi și libertăți care nu se regăsesc nicăieri în Constituție. Chiar dacă am da crezare cuvintelor rostite de Curte, că avortul este o chestiune privată, atunci ar trebui să ducem argumentul mai departe, ajungând la concluzia logică: această alegere ar trebui să subvenționată mai degrabă din fonduri private decât cu o jumătate de miliard de dolari pe an din banii publici, așa cum îi alocă în prezent Congresul SUA. Subvenționarea publică a avorturilor este o insultă la adresa oamenilor cu conștiință și un afron adus bunei guvernanțe.

Dacă nu a fost de-ajuns să utilizăm banii contribuabililor pentru a ne facilita drumul spre o cultură a morții, decizia din anul 1973 a devenit un punct de reper, demonstrând disprețul total pe care îl avea Curtea față de federalism și de al zecelea amendament. Cazul Roe vs. Wade a oferit Curții o scuză pentru a neutraliza deciziile legislaturilor de stat și voturile oamenilor. Este un model pe care Curtea l-a preluat în rânduri repetate din momentul deciziei. Cazul Roe vs. Wade a devenit o altă întâmplare care aduce mai aproape separarea dintre oameni și guvernul lor.

Concluzia politicianului de conjunctură a fost:

Următorul președinte trebuie să respecte principiile care funcționează cel mai bine și care consolidează respectul americanilor față de viață.

O cultură a vieții este prea importantă pentru a-i permite să dispară din motive de comoditate sau de corectitudine politică.

Prin păstrarea culturii vieții vom face America din nou puternică.

Traducere: Simina Sav Știri pentru viață

 

 

Comments (0)
Add Comment