Iarna lungeşte weekendul pentru elevi. Şcoli închise în nouă judeţe şi Bucureşti

Ninsoarea abundentă căzută peste ţară transformă weekend-ul elevilor într-o minivacanţă în patru judeţe şi în Capitală.

UPDATE: Până în acest moment, din cauza condiţiilor meteo improprii, autorităţile locale au decis suspendarea orelor de curs de mâine în Capitală şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău şi Tulcea. În judeţele Brăila şi Olt cursurile se vor desfăşura parţial. În judeţul Dâmboviţa, lipsa apei potabile a provocat suspendarea cursurilor în 7 unităţi de învăţămant de pe raza judeţului, informează Ministerul Educaţie.

Potrivit sursei citate, colegiile prefecturale din judeţele Buzău şi Tulcea au decis suspendarea cursurilor pentru luni, 18 ianuarie 2016, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de pe raza celor două judeţe. La rândul său, colegiul prefectural din Brăila a decis ca şcolile de pe raza municipiului să îşi desfăşoare activitatea în mod normal, cu suspendarea orelor de curs în unităţile de învăţământ din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei.

În judeţul Olt, în urma hotărârii colegiului prefectural, orele de curs nu se vor desfăşura în şcoli din 18 localităţi iar în judeţul Dâmboviţa, cursurile au fost anulate din cauza lipsei apei potabile în localităţile Pucioasa, Vulcana Pandele, Doiceşti şi Brăneşti.

În ceea ce priveşte cursurile universitare din zonele afectate de ninsori şi viscol, reprezentanţii MENCS au luat legătura cu rectorii instituţiilor de învăţământ superior din oraşele aflate sub cod portocaliu. Reprezentanţii instituţiilor universitare au decis cadesfăşurarea cursurilor şi a examenelor să nu fie afectată. În situaţia în care studenţii nu vor reuşi să susţină evaluările din cadrul sesiunii curente, acestea vor putea fi reprogramate la nivelul fiecărei universităţi în parte.

***

Ministerul Învăţământului a anunţat duminică, pe fundalul ninsorii ce pare să nu mai contenească, închiderea unităţilor de învăţământ preuniversitar în mai multe judeţe şi în Bucureşti.

Până în acest moment, autorităţile locale au decis suspendarea orelor de curs de mâine, în Capitală şi în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi şi Giurgiu, informează Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul edu.ro, Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene informarea la timp a părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor.

Amintim că în Muntenia, Dobrogea şi Moldova a fost instituit Cod Galben, meteorologii anunţând că ninsorile vor continua dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.

În alte 8 judeţe, respectiv Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Galaţi, a fost instituită alertă Cod Portocaliu. Temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m, susţin meteorologii.

sursa: Epoch Times 

Comments (0)
Add Comment