Consilier al lui Hillary Clinton suspectat că ar fi folosit ilegal banii contribuabililor

Investigatorii federali au descoperit că Huma Abedin, unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai lui Hillary Clinton, a fost plătită în plus cu aproape 10.000 de dolari în timp ce lucra la Departamentul de Stat american.

Constatările au fost făcute publice după ce senatorul republican Charles Grassley i-a scris secretarului de stat John Kerry, cerând informaţii suplimentare în legătură cu o anchetă asupra unui posibil comportament “infracţional” privind salariul lui Abedin, a raportat Washington Post.

Abedin a fost plătită pentru concediu ca parte a unei compensaţii primite de la Departamentul de Stat, deşi ea nu a solicitat niciodată în mod oficial o vacanţă sau concediu medical în timpul celor trei ani şi jumătate cât a fost angajată a guvernului.

Totuşi, Grassley a scris că investigaţia a descoperit dovezi că Abedin şi-a luat timp liber, inclusiv o călătorie de 10 zile în Italia.

Noile informaţii care susţin că Abedin – în prezent vicepreşedintă a campaniei prezidenţiale a lui Hillary Clinton – ar fi colectat în mod necorespunzător banii contribuabililor, ar putea avea anumite efecte asupra candidaturii lui Clinton.

În scrisori către Abedin, Kerry şi inspectorul general al Departamentului de Stat, Grassley a declarat că investigatorii au descoperit cel puţin o suspiciune rezonabilă privind încălcarea legii de către Abedin, şi anume “furtul de bani publici prin intermediul unei fraude de tip time and attendance”, conform Washington Post.

Senatorul din Iowa a mai susţinut că eforturile de investigare a acuzaţiilor au fost obstrucţionate deoarece discuţiile lui Abedin au avut loc pe serverul de email privat al lui Hillary Clinton.

Guvernul american a decis că cele aproximativ 3.000 de e-mailuri ale fostului Secretar de Stat Hillary Clinton, publicate în 30 iunie, ar trebui să fie secretizate, a raportat New York Times, citând oficiali guvernamentali seniori.

În martie 2015, Hillary Clinton şi echipa sa au fost acuzaţi de lipsă de transparenţă după ce New York Times a dezvăluit că aceasta şi-a folosit adresa personală de e-mail pentru afaceri oficiale în perioada în care ocupa funcţia de secretar de stat.

Pe lângă poziţia de consilier apropiat al fostului secretar de stat, Abedin a lucrat de asemenea la Clinton Foundation şi la Teneo, o firmă privată care are legături cu Clinton.

Karen Dunn, avocată a Humei Abedin, a declarat că raportul federal este plin de lipsuri şi nereguli.

sursa: Epoch-Times Romania

Comments (0)
Add Comment