Tudor Gheorghe le cere românilor sprijinul pentru o „lecţie” inedită

Tudor Gheorghe a venit în întâmpinarea profesorilor şi a elevilor cu un spectacol nou pentru a le arăta cât de frumoasă este limba română.

Cântăreţul Tudor Gheorghe s-a gândit să le arate copiilor şi cadrelor didactice cât de frumoasă este limba română, în contextul notelor mici pe care le iau elevii la examene. Acesta a organizat un spectacol plin de umor, cu texte excepţionale şi poezii deosebite, numit „Lecţia”.

„Este o lecţie de iubire, respect, istorie şi patriotism (…) M-am bucurat să văd o sală arhiplină, emoţionată”, a declarat Tudor Gheorghe pentru Realitatea TV, adăugând că în următoarea perioadă va susţine concerte în oraşe mici, unde nu au mai fost organizate activităţi culturale de ani de zile.

„Spectacolul începe cu o pledoarie pentru păstrarea acurateţii limbii române. Dacă nu-ţi păstrezi frumuseţea limbii tale, nu poţi să vorbeşti despre dragoste”, a mai spus cântăreţul explicând că primul concert „Lecţia” a fost organizat în comuna Izbiceni din judeţul Olt.

„Când aflu ce note iau copilaşii la testele pe care le dau acum sunt siderat, nu-mi vine să cred că e posibil (…) De asta vin în întâmpinarea profesorilor, a elevilor, poate-i conving să vadă că limba română e frumoasă, că dragostea faţă de istorie, limbă, folclor, faţă de ţara asta atât de necăjită trebuie să existe dacă vrem să fim”, a concluzionat artistul în vârstă de 68 de ani.

via Gandul

Comments (0)
Add Comment