Studentii de la Universitatea Cuza Iasi pregatesc o ampla miscare de protest

  Situatie fara precedent, la Universitatea Cuza! • Pentru prima data, dupa foarte multi ani, un lider studentesc scoate la iveala neregulile care se petrec in sanul vietii academiceReporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au stat de vorba cu Silvian Emanuel Man, liderul Ligii Studentilor de la Cuza, si au obtinut declaratii in exclusivitate care dezvaluie abuzuri incredibile. Man sustine ca, in contextul in care Legea Educatiei Nationale din 2011 stipuleaza faptul ca studentii trebuie implicati concret in procesul decizional din universitate, in prezent acestia nici nu sunt luati in seama.

„Anunturile de promovare a alegerilor (pentru sefii de camin de la Universitatea Cuza – n.r.) au fost afisate in camine fara nicio stampila din partea Directiei pentru Probleme Social – Studentesti sau vreo aprobare de afisaj, având perioade diferite in fiecare camin, cu un format de redactare diferit, fara antetul universitatii, fiind produse independent de catre studentii senatori. Anunturile nu au fost publicate pe site-ul universitatii si nu au un caracter oficial. Unii administratori de camine incurajeaza sau descurajeaza studentii sa participe la aceste alegeri, influentând in mod grav procesul electoral.

De asemenea, majoritatea covârsitoare a studentilor nu sunt la curent cu alegerile pentru sefii de camine si considera aceste procese electorale drept aranjamente. Din pacate, in tot acest proces, inclusiv eu am fost amenintat, chiar si cu moartea, sa incetez actiunea. Totusi, noi nu ne vom opri aici”, a declarat Man.

Maine, greva japoneza la cursuri 

Conducerea Ligii Studentilor a decis ca maine, 6 noiembrie 2013, sa declanseze o greva japoneza in timpul orelor de curs. Prin intermediul acestei initiative, organizatorii grevei doresc sa atraga atentia cadrelor didactice si colegilor asupra situatiei in care acestia se afla. Actiunea vizeaza, in principal, rezolvarea subfinantarii invatamantului superior. „Noi vom declansa acest protest deoarece, prin intermediul lui, vrem sa atragem atentia asupra faptului ca respectarea reprezentativitatii studentilor in conducerea universitatilor este una care nu este inseamna mai nimic. Noi am facut si demersurile la nivel de conducere a UAIC inca de joi (31 octombrie 2013 – n.r.) pentru a solicita lamuriri in legatura cu revendicarile noastre. Nu acestia sunt vinovati de intreaga stare de fapt, ci chiar colegii nostri senatori”, a mai sustinut liderul studentilor cuzisti.

de pe  Buna Ziua Iasi
Comments (0)
Add Comment