Lider al opozitiei din Rusia, arestat la domiciliu

Un tribunal rus a decis sambata ca Serghei Udaltov, unul dintre liderii opozitiei fata de Vladimir Putin, sa fie arestat la domiciliu, fiind inculpat de pregatirea si organizarea unor perturbari majore, au raportat agentiile ruse de presa.

Tribunalul Basmanni din Moscova a indeplinit astfel cererea comitetului de ancheta rus care a solicitat aceasta sanctiune impotriva liderului de opozitie, aflat pana acum sub control judiciar.

Un judecator a subliniat in fata tribunalului ca Serghei Udaltov, liderului Frontului de Stanga, ar putea fugi in strainatate sau “incerca sa isi indeplineasca intentiile criminale”.

Serghei Udaltov, in varsta de 35 de ani, risca pana la 10 ani in inchisoare in cadrul anchetei deschise impotriva sa in octombrie in urma unui film realizat de televiziunea pro-Kremlin NTV, care afirma bazandu-se pe imagini filmate cu camera ascunsa a caror origine nu era precizata, ca opozanti, printre care si Udaltov, se pregatesc sa inlature guvernul cu forta.

Liderul de opozitie respinge categoric toate acuzatiile.

Anterior, comitetul de ancheta a subliniat intr-un comunicat ca acesta a “omis in mod repetat sa isi respecte obligatiile aflandu-se sub control judiciar”.

“Acesta nu locuieste la adresa la care este inregistrat, telefoanele sale mobile sunt deseori in mod inexplicabil absente, ceea ce complica convocarea sa de catre anchetatori”, conform comitetului.

Printre altele, acesta “continua sa comita acte ilegale”, insista comitetul de ancheta, citand ca exemplu participarea acestuia la o manifestatie neautorizata.

Sursa: napocanews.ro
Comments (0)
Add Comment