Candidatul TPT la Primăria Capitalei cere Cotidianului şi Realităţii să retragă articolele calomnioase

Prezentăm mai jos, replica dată de candidatul nostru la primăria Capitalei, dl Florin Dobrescu, faţă de articolul tendenţios din Cotidianul, preluat de Realitatea.net.

Către: Redacţia publicaţiei Cotidianul, Redacţia Realitatea.net

Onorată Redacţie,

În ziua de marţi 15.05.2012, portalul on-line al publicaţiei Cotidianul, a publicat articolul „Un candidat la Primăria Bucureştiului execută salutul nazist” (http://www.cotidianul.ro/un-candidat-la-primaria-capitalei-saluta-in-stil-nazist-182615/), avînd ca autor pe ziarista Ioana Radu, articol conceput într-un mod neprofesionist şi cu o stridentă nuanţă de senzaţional.

Prin faptul că în acest material se afirmă că subsemnatul Florin Dobrescu, candidat la Primăria Capitalei din partea Partidului „Totul pentru Ţară”, aş manifesta „dragoste pentru nazism”, insinuîndu-se că aş fi participat la manifestări cu acest caracter şi făcîndu-se o legătură directă cu ordonanţa 31/2oo2 privind interzicerea organizațiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, consider că publicaţia dvs. a comis o gravă greşeală menită să-mi aducă serioase prejudicii atât în plan moral, cât şi în ceea ce priveşte candidatura mea la Primărie.

Faptul de a fi înlăturat ulterior de pe portal ştirea în cauză, nu poate constitui o circumstanţă atenuantă pentru dvs., deoarece răul deja era făcut. La ora ştergerii ştirii de pe Cotidianul.ro, articolul fusese deja preluat ca atare de alte portaluri media, precum Realitatea.net , (http://www.realitatea.net/alegeri-locale-2012-un-candidat-la-primaria-bucurestiului-executa-salutul-nazist_942208.html), căreia de asemenea îi adresez protestul meu pe această temă.

Celor două redacţii care au înţeles să promoveze cu atâta uşurinţă o ştire de un senzaţional ieftin, ce eludează atât adevărul istoric, cât şi imparţialitatea deontologiei jurnalistice, le cer în mod imperativ să prezinte imediat acest drept la replică din partea unui om acuzat pe nedrept.
Trebuie să ştiţi, domnilor redactori, şi dvs. doamnă ziarist, că Mişcarea Legionară, la acţiunile pentru promovarea căreia particip deseori (cum era şi cazul fotografiei folosite de dvs. de pe Facebook), nu a fost condamnată de Tribunalul de la Nurnberg, fiind exonerată de crime la adresa umanităţii, şi nefiind considerată de acesta ca o organizaţie fascistă sau hitleristă.

Mai mult decât atât, vreau să vă aduc la cunoştinţă că bunicii şi rudele mele, militanţi în Mişcarea Legionară, au fost persecutaţi de dictatura antonesciană, între 1941 şi 1944, fiind aresaţi şi deţinuţi în închisorile politice. De asemenea, vă informez că între 1941 şi 1944, sute de lideri legionari refugiaţi în Germania lui Hitler au fost internaţi în lagărele de concentrare, alături de categoriile politice şi etnice aflate în dizgraţia celui de-al treilea Reich.

Sunt chestiuni astăzi de notorietate, accesul la aceste informaţii fiind liber, în cărţi sau pe internet.
În aceste condiţii, am dreptul legitim să mă întreb: al cui joc îl faceţi? Mai ales că suntem în campanie elctorală.
Faptul că vrem să facem ordine în Primărie şi să stârpim corupţia din instituţie, nu justifică un asemenea joc incorect din partea dvs., care ar trebui să fiţi imparţiali, ca jurnalişti.

În consecinţă, vă cer, domnilor redactori de la Cotidianul şI Realitatea.net, să retrageti de pe portaluri articolele calomnioase, şi să prezentaţi acest drept la replică.

Cu stimă,
Florin Dobrescu

Comments (0)
Add Comment