VIDEO. Ieşire violentă a unui ofiţer israelian, enervat de un manifestant pro-palestinian

Daily Mail a dat publicităţii un clip violent, cu un ofiţer al armatei israeliene care loveşte cu patul puştii în faţă un manifestant pro-palestinian.

Imaginile au fost filmate sâmbătă, în Cisiordania, teritoriu palestinian aflat la graniţa cu Israel. În clip, se observă cum cetăţeanul de origine daneză Andreas Ias se apropie de ofiţerul israelian, fără ca acesta să realizeze.

În momentul în care se trezeşte faţă în faţă cu protestatarul, ofiţerul apucă puşca în ambele mâini şi îl loveşte pe danez peste faţă. Acesta cade la pământ şi este transportat la spital de activişti.

„Mergeam încet, strigam sloganuri pro-Palestina şi cântece despre libertate. Nu cred că asta este o provocare”, a declarat Ias după ce a ieşit din spital.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a condamnat comportamentul ofiţerului, spunând că acest nu a acţionat conform normelor armatei israeliene.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Yoav Mordechal, a declarat că ofiţerul s-a comportat inacceptabil şi a fost suspendat. Cu toate acestea, Mordechal a precizat că „filmuleţul este editat şi nu reflectă întreaga poveste”. El a precizat că incidentele au durat în jur de o oră, timp în care „palestinienii şi anarhiştii” au fost violenţi.

Sursa: Gandul.info

Comments (1)
Add Comment
  • Dio

    se vede clar din film ca ala umbla intentionat cu patul pustii prin aer sa pocneasca pe cineva. stiu ce o sa-i spuna premirul: „data viitoare sa dai mai tare ca sa nu te mai poata reclama”.