Ce n-au vrut televiziunile să ştiţi. „Ieşiţi din pub-uri!” Protestatarii din Piaţa Universităţii au intrat în Centrul Vechi.

Protestele împotriva clasei politice au împlinit 3 săptămâni.

Vineri, 3.o2.2o12, protestatarii din Piaţa Universităţii din Bucureşti, care continuă să ocupe zona fântânii de la Arhitectură şi cea a Teatrului Naţional, au sărbătorit 3 săptămâni de la începerea protestelor îndreptate împotriva guvernării Băsescu şi clasei politice consacrate.

La faţa locului s-a aflat şi o echipă de jurnalişti de la o televiziune olandeză.

În jurul orei 23, un grup de cîteva zeci de studenţi au luat iniţiativa de a porni spre Centrul Vechi al Bucureştiului, unde localurile publice sunt pline în fiecare noapte de tineret.

Ei au parcurs străduţele istorice, chemînd tineretul din localuri să vină la protestele zilnice din Piaţa Universităţii, prin mesajul: „Ieşiţi din pub-uri!”

S-a scandat: „Jos Băsescu”, „PDL şi USL fură prin rotaţie”, „Roşia Montană nu e de vânzare”, „Niciodată nu vom fi colonie FMI”, „Vrem democraţie, nu oligarhie” etc..

Jandarmii şi poliţiştii, care au supravegheat de la distanţă manifetările, nu au intervenit, ei manifestînd înj ultimile zile o atitudine din ce în ce mai paşnică.

Autor: Florin Dobrescu, Buciumul.ro

 

Comments (0)
Add Comment