Arde Marea Britanie! Premierul scoate pe strazi, in premiera, tunurile cu apa

Autorităţile nu vor permite unei „culturi a fricii” să pună stăpânire pe străzile Marii Britanii, a declarat azi premierul David Cameron, după o nouă noapte de tulburări în mai multe oraşe din ţară. El a anunţat că poliţia va avea la dispoziţie, de acum înainte, tunuri cu apă, o premieră pentru Marea Britanie.
Tunurile cu apă, care până acum erau rezervate pentru Irlanda de Nord, unde au loc frecvent violenţe politico-religioase, vor fi disponibile în caz de necesitate în interval de 24 de ore, a precizat Cameron, în faţa presei. Premierul britanic a subliniat din nou că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a readuce ordinea pe străzi, scrie Agerpres, citând agenţiile de presă internaţionale.
La Londra, sute de locuitori s-au organizat în cursul nopţii de marţi spre miercuri în grupuri de autoapărare, după câteva zile consecutive de revolte, iar noaptea a fost relativ calmă, datorită şi numărului impresionant de forţe de ordine desfăşurate.
Primele revolte au izbucnit sâmbătă în cartierul Tottenham din nordul Londrei, când un protest paşnic determinat de împuşcarea de către poliţie, în urmă cu două zile, a unui tânăr a degenerat în acte de violenţă şi jafuri. Violenţele au continuat zilele următoare, cuprinzând şi alte oraşe.
Premierul David Cameron, revenit de urgenţă în capitală, a promis marţi că autorităţile vor face tot ceea ce este necesar pentru a restabili ordinea şi a anunţat întărirea efectivelor de poliţie. O sesiune specială a legislativului este prevăzută pentru mâine.
Copiii jefuiesc magazinele cu băuturi
Presa britanică a surprins în haosul acestor zile, în care protestatarii devastează și jefuiesc tot ce le iese în cale, zeci de puști, care nu au mai mult de nouă ani, în timp ce fură din magazinele devastate sticle de vin și de vodkă.
Copiii suprinși de fotoreporterii de la ”Daily Mail” , îmbrăcați în treninguri, nu prea încearcă să se ferească de obiectivul aparatelor foto sau de camerele de filmat în momentul în care ies prin geamurile sparte ale magazinelor jefuite, cu tot felul de bunuri furate.
Tabloidul prezintă imagini cu câțiva puști, care nu au mai mult de nouă ani, care ascund în mânecile largi ale hanoracelor sticle de băutură sau alte produse sustrase din supermarket-uri. Spre deosebire de tinerii protestatari care, în timpul violențelor din ultimele nopți, au purtat măști sau glugi trase pe ochi, puțini dintre copiii surpinși la furat încearcă să își acopere fața în timp ce ies din magazinele devastate.
Sursa: www.evz.ro
Comments (0)
Add Comment