VIDEO. OGORANU, despre luptătorii parașutați de aviația americană (1951-53)

0 1.370
VIDEODespre luptătorii anticomuniști parașutați de aviația militară americană, dar și despre alte acțiuni – sporadice – de ajutorare a Rezistenței din România ocupată de sovietici, ION GAVRILĂ OGORANU, o mărturie pentru ISTORIE.
Vremuri cumplite de ocupație străină, spectrul înspăimântător al lui Stalin înfricoșa jumătate din Europa. România era controlată de Armata Roșie și NKVD, care zămislise și aici un pui de-al său – Securitatea, omniprezentă pretutindeni cu teroarea ei.
Pe un astfel de fond au ales din voia lor să vină pe calea aerului luptătorii anticomuniști stabiliți în Occident. Au sfâșiat Cortina de Fier. Au coborât din Cer, ca niște îngeri, mesageri ai Libertății.
Soarta lor a fost cumplită. În noaptea de 31 octombrie 1953, ora 23, aveau să cadă secerați de gloanțele represiunii comuniste, la zidul execuțiilor din coasta Fortului 13 Jilava.
Dar discursul lor nu a încetat odată cu așternerea lințoliului morții peste ochii lor îngroziți. Discursul lor continuă și azi peste țară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php