Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Mărturie I.V. Georgescu – o discuție între Nae Ionescu și Corneliu Zelea Codreanu

Într-o bună zi din vara anului 1937, Căpitanul îl întâlnește pe prof. Nae Ionescu și-l antrenează la o discuție:
Imagini pentru nae ionescu codreanu

-„Domnule profesor, aș vrea să stăm mai mult de vorbă asupra unei probleme care mă preocupă de multă vreme. Doresc să-mi găsiți un text biblic, o dezlegare din învățătura creștină, prin care să-mi permită să declanșez o revoluție armată pentru a cuceri puterea de stat în România. Acum, când suntem un milion de membri cu simpatizanți cu tot, eu aș putea în 24 de ore să ocup această putere. Suntem o mișcare de mase, cea mai puternică la ora actuală. Asta este o realitate. Dar fără voia lui Dumnezeu nu se poate.”

-„Căpitane, îmi cereți un lucru extraordinar de greu. Mă voi strădui să găsesc acest lucru, dar nu vă promit nimic.”

După un anumit timp, mai bine de o lună, prof. Nae Ionescu vine la Căpitan și-i spune:

-„Căpitane, nu am reușit să găsesc nici un text din Sfânta Scriptură în legătură cu ceea ce mi-ați cerut. Eu nu cred că cineva va putea găsi așa ceva.” La cele auzite de la Nae Ionescu, Corneliu Zelea Codreanu, senin la față și parcă luminat, a legat o altă discuție cu Profesorul. Lega vorbele rar și apăsat, într-un calm desăvârșit. Se părea că-i dictează cineva.

-„Vedeți, domnule profesor, zice Căpitanul. Pe umerii noștri apasă sarcina pe care ne-am luat-o la Icoană în fața lui Dumnezeu, de a apăra și promova ființa neamului românesc. Trebuie să dovedim lumii că și poporul român, în mijlocul celorlalte popoare, are o misiune de la Dumnezeu de îndeplinit. Noi am declanșat o revoluție spirituală, care trebuie dusă la îndeplinire. Noi trebuie să mergem pe drumul convingerilor, dar fără violență.”

sursa: Mișcarea

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=28780

Postat de pe 15 mart. 2019. Catalogat ca Cultură, Spiritualitate, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

4 comentarii for “Mărturie I.V. Georgescu – o discuție între Nae Ionescu și Corneliu Zelea Codreanu”

 1. Moraru

  Acesta-i nationalismul romanesc, si nu ura asaziselor nationalisme de pretutindeni, care nu-si au izvor in credinta in Hristos.
  Da, omeneste vorbind, acest nationalism e dat esecului, dar acest esec inseamna invingerea firii trecatoare de fiinta ce dainuieste in Hristos pe vecie.
  E nebunie omeneste vorbind, dar Victorie in vesnicie pentru cei ce inving in si cu Hristos slabiciunea firii omenesti.
  Doamne ajuta!

 2. Liliana

  Câtă profunzime în gândirea celui care va rămâne lumina sufletului românesc, Corneliu Zelea Codreanu.

 3. Cristian

  Aceasta revolutie spirituala inca trebuie dusa la indeplinire…

 4. Poate ca acest drum al convingerilor este calea suferintei neamului romanesc,care,prin adevarata putere dumnezeiasca,va inalta triumful omului pe Pamant si frumusetea lumii.Neamul romanesc cred ca a fost ales dela inceputurile inceputului pentru a finaliza lucrarea divina de inaltare a omenirii prin suferinta si jertfa acestui neam cu genele cele mai apropiate de Dumnezeu.In poporul roman Domnul Nostru Isus Cristos si-a statornicit vesnicia.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php