Campanie de feminizare a lui Dumnezeu în „biserica” Angliei

1 500

O femeie „episcop” a cerut „bisericii” Angliei să înceteze a mai vorbi despre Dumnezeu ca despre o persoană de sex masculin. Nici măcar Tată.

După ce un sondaj YouGov a arătat că jumătate dintre tinerii creștini îl văd pe Dumnezeu – căruia în Biblie i se spune „Tată”, inclusiv de către Iisus Hristos – ca o persoană de sex masculin, prima femeie „episcop”, Rachel Treweek, din eparhia Gloucester, a declarat că este îngrijorată de faptul că „biserica nu este atentă la limbaj”.

„Nu vreau ca tinerii, băieți și fete, să ne audă mereu vorbind despre Dumnezeu ca despre El”, a spus Treweek, citată de The Telegraph

Adăugând că este îngrijorată de faptul că limbajul patriarhal i-ar putea zăpăci pe ne-creștini, „episcopeasa” a adăugat:

„Pentru mine, în special, într-un context mai larg, în toate domeniile, fie că mergi la un site web și vezi fotografii ale unor albi, sau că deschizi un site și vezi că este folosit ‘EL’ când am putea folosi în loc ‘Dumnezeu’, toate aceste lucruri transmit mesaje subconștiente oamenilor, așa că afirm cu toată tăria că trebuie să fim foarte atenți la ceea ce comunicăm.”

Când Treweek a devenit prima femeie „episcop” și a fost invitată în Camera Lorzilor în octombrie 2015, ea a insistat că Dumnezeu este „neutru din punct de vedere al genului” și că toată lumea trebuie să renunțe să-i spună El.

O altă femeie „episcop”, Jo Bailey Wells, din eparhia Dorking, susține că folosirea limbajului „masculin” este „o problemă tot mai mare”.

La rândul său, capelana Sally Hitchener de la Universitatea Anglicană Brunel, afirmă că există o mișcare în interiorul bisericii oficiale a Marii Britanii pentru „a sublinia natura feminină a lui Dumnezeu”.

„Nici un teolog din Marea Britanie nu ar trebui să spună că Dumnezeu este bărbat, și cu toate acestea acesta este modul comun de exprimare în multe biserici și acesta este mesajul pe care îl transmitem presei.”

1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Sigur e femeie? Pare mai mult barbat…..

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php