Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Lira turcească, în picaj, după o postare a lui Donald Trump pe Twitter

Turcia a estimat vineri că creşterea taxelor vamale pentru oţel şi aluminiu, anunţată de preşedintele american Donald Trump, va afecta relaţiile dintre cele două ţări.

De asemenea, Turcia a promis represalii împotriva unei măsuri pe care o consideră contrară regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), relatează AFP.

„SUA ar trebui să ştie că singurul rezultat al unor astfel de sancţiuni (…) este să ne afecteze relaţiile noastre de aliaţi”, a precizat Ministerul turc al Afacerilor Externe într-un comunicat.

„Ca toate măsurile luate împotriva Turciei, ele vor primi răspuns”, a adăugat ministerul, precizând că decizia „ignoră” regulile OMC.

Ministerul a mai apreciat că postările lui Donald Trump de pe Twitter sunt „imposibil de conciliat cu seriozitatea unui om de stat”.

Anunţurile făcute vineri de Trump privind o puternică creştere a taxelor vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu din Turcia au dus la o prăbuşire a lirei turceşti, care a pierdut aproape un sfert din valoarea sa în raport cu dolarul american în cursul zilei.

Postarea a strâns 102.000 de like-uri în primele 17 ore.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat un „război economic” şi a făcut apel la populaţie pentru o „luptă naţională”, prin schimbul masiv de lire turceşti.

 

sursa: România Liberă

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=35904

Postat de pe 11 aug. 2018. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php