Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Preotul secui Nagy Attila trece la Ortodoxie

Un eveniment cu o mare încărcătură simbolică se va petrece la mănăstirea Plăviceni, în ziua de 9 august, data comemorării a 417 ani de la asasinarea lui Mihai Viteazu pe câmpul de la Turda (9 august 1601).
Teologul și preotul unitarian Nagy Attila, titularul rubricii „Meditațiile unui secui” din revista Certitudinea, se va boteza în credința ortodoxă. Ceremonia de botez va fi oficiată de părintele Teoctist Moldovanu, starețul mănăstirii Plăviceni. Numele ortodox al lui Nagy Attila va fi Mihai. Nașul de botez este Miron Manega.
Mănăstirea Plăviceni, cunoscută și sub denumirea de Mănăstirea Alunișul, este o mănăstire de călugări cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, important monument arhitectonic din Țara Românească a epocii lui Matei Basarab, astăzi aflat în fază de reconstrucție. Pe locul mănăstirii a fost mai întâi o biserică, despre care se spune că a fost ridicată de Doamna Stanca, soția lui Mihai Viteazul.
via ActiveNews

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=35892

Postat de pe 9 aug. 2018. Catalogat ca Spiritualitate, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Un comentariu for “Preotul secui Nagy Attila trece la Ortodoxie”

 1. Ionut Moraru

  Terminati domnule cu descopririle de apa uda! UEa fost bolsevica de la inceputuri si pana la finlaul foarte apropiat. Anglia e bolsevica, Franta e bolsvica, Germania e bolsevica, Suedia e bolsevica, Norvegia e bolsevica, etc, etc. Marxistii din diaspora vin azi la Bucuresti sa faca miting impotriva „ciumei rosii” Ce bizarerie!

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php