Mănăstirea Sfânta Tecla din Siria a fost redeschisă

0 440
Mănăstirea Sfânta Tecla din orașul Maaloula, Siria, a fost redeschisă, după suferințele îndurate în 2013, când membrii ISIS au ocupat orașul și au răpit 12 monahii din obștea mănăstirii de la Maaloula.

Lucrările de reconstrucție la așezământul monahal ortodox sunt finalizate în proporție de 90% și vor fi încheiate în două săptămâni. „Mai avem de finalizat lucrările la etajele doi și patru și să ne conectăm la rețeaua de electricitate ca să putem primi turiști și pelerini”, afirmă Preafericitul Părinte Ioan al X-lea al Antiohiei, preluat de Basilica.
Mănăstirea Sfânta Tecla din Maaloula, singura zonă din lume în care se mai vorbește încă limba aramaică, se află la 65 de kilometri nord de Damasc și la o altitudine de 1.600 de metri. Ansamblul monastic datează din secolul patru, este inclus pe lista patrimoniului UNESCO și a avut de suferit din cauza conflictelor armate din Siria. În viitorul apropiat va fi redeschis și orfelinatul adiacent așezământului. În anul 2013, stareța mănăstirii, Pelaghia Sayyaf, împreună cu 11 monahii, a fost răpită de membri ai ISIS, fiind eliberate un an mai târziu.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php