Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Ucraina, Georgia și Moldova

Liderii NATO au decis miercuri întărirea fără precedent a pregătirii lor militare în fața Rusiei și „au luat notă” de oferta României de a găzdui un comandament terestru la nivel de armată. Tot în premieră, NATO cere Rusiei să-și retragă trupele din Ucraina, din Georgia și din … Moldova.

Ucraina si Georgia sunt așteptate joi, în a  adoua zi a Summitului, pentru o discuție privind cooperarea la Marea Neagră. Liderii NATO recunosc, din nou, aspirațiile Ucrainei de a deveni membru NATO, după ce această idee îi fusese refuzată în 2008, la summitul de la București.
Macedonia a aprimit o invitație oficială de a deveni membră a Alianței Nord-Atlantice, după ce autoritățile de la Skopje au soluționat disputa cu Atena privind denumirea țării. Pentru ca Macedonia să adere la NATO, este nevoie ca țara să aprobe acordul cu Grecia într-un referendum și să-și schimbe numele din punct de vedere constituțional.
sursa: ActiveNews

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=35585

Postat de pe 12 iul. 2018. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php