Reuniunea NATO de la Bruxelles începe cu un atac dur al lui Trump la adresa Germaniei: Este „total controlată de Rusia”

0 372
Reuniunea NATO de la Bruxelles a început cu un atac dur al liderului american la adresa Germaniei. Președintele Donald Trump a calificat miercuri Germania drept „prizonieră” a Rusiei, la începutul summitului NATO de la Bruxelles, relatează AFP, Reuters și dpa. Germania este „total controlată de Rusia” din cauza acordului său „nepotrivit” cu Moscova privind gazoductul Nord Stream 2, a spus președintele american, care a îndemnat Germania să-și majoreze fără întârziere bugetul apărării, argumentând că este o „țară bogată”
„Germania este prizoniera Rusiei pentru că își primește o mare parte din energie de la Rusia”, a spus Trump la un mic dejun cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înainte de deschiderea oficială a summitului. Germanii „plătesc miliarde și miliarde de dolari Rusiei când noi trebuie să-i apărăm de Rusia (…) Nu este normal”, a explicat Trump.
În același timp, potrivit liderului de la Casa Albă, ”SUA plătesc foarte mulți bani pentru a apăra Franța, Germania și pe toată lumea”.
Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că intenționează sporirea cheltuielilor pentru apărare, fără a menționa însă dacă se va atinge obiectivul de 2%. Cifrele inițiale anunțate evocă o majorare de până la 1,5%.
Germania a aprobat la finele lui martie construcția și exploatarea gazoductului Nord Stream-2, conducta submarină care ar urma să transporte gaze naturale între Rusia și Germania, lucrările de construcții urmând a fi realizate în 2018. Proiectul, ale cărui costuri sunt estimate la 9,5 miliarde de euro, va duce la creșterea livrărilor de gaze naturale din Rusia direct în Germania, dar statele membre UE din Europa de Est, Polonia și statele baltice susțin că ar crește și dependența UE de gigantul rus de export de gaze Gazprom, care deja asigură aproximativ o treime din importul de gaze din blocul comunitar…
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php