Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Deschiderea Expoziției Permanente a Memorialului Închisoarea Pitești

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, în cadrul Worskop VII Pledoarie pentru Muzee ale Comunismului în România, se va deschide expoziția permanentă a Memorialului Închisoarea Pitești. Evenimentul va avea loc între orele 10.00-12.00, la Memorialul Închisoarea Pitești (Str. Negru Vodă, nr. 30).

Radu Preda, președinte executiv IICCMER, Alin Mureșan, director general IICCMER și Sergiu Rizescu, președinte AFDPR Argeș, vor avea scurte intervenții în debut, apoi se va vizita expoziția.

Deschiderea expoziției permanente vine după câțiva ani de cercetare și planificare în care o echipă restrânsă a încercat să pună în valoare istoria fostului penitenciar Pitești. Astfel, centrată pe tema Fenomenului Pitești, expoziția prezintă vizitatorului contextul în care s-a format generația ce s-a opus comunismului, dar și perioada târzie a dictaturii, în care aceeași generație a fost aruncată cu aripile frânte, după ani de detenție.
Pentru prima dată, publicul va putea explora zone din fostul penitenciar închise până acum vizitării.

Accesul copiilor sub 12 ani nu este recomandat și va fi restricționat în anumite zone.
Accesul în Memorial se face pe grupuri din cauza spațiului restrâns.

 

sursa: RostOnline

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=34509

Postat de pe 20 apr. 2018. Catalogat ca Cultură, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Ultimele articole

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php