Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

2% PENTRU REZISTENȚĂ! Direcționează 2% din impozitul tău către Fundația Ogoranu!


Dragi prieteni,

România este una din țările UE în care Codul Fiscal prevede posibilitatea persoanelor fizice de a direcționa doi la sută (2%) din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit: fundații, asociații, unități de cult ori pentru acordarea de burse private (art.57(4)(6) și art.84(2)-(4) din Codul Fiscal).

Voi, contribuabilii puteți dispune asupra destinației unei sume reprezentând 2% din impozit pentru susținerea entităților nonprofit. Nu dați nimic de la dumneavoastră. Această donație nu vă costă nimic! Impozitul pe venit oricum îl plătiți statului. Diferența e că 2% din acești bani pe care oricum statul vi-i ia,aveți dreptul să-i dirijați acolo unde vreți dvs..

Dacă nu folosiți această opțiune, suma respectivă rămâne să fie încasată și gestionată de stat! (Și vedeți bine cum gestionează statul banii noștri!)

Ce trebuie să faceți pentru asta? Nimic mai simplu!

Trebuie să completați și să depuneți la Administrația financiară, până la data de 15 mai 2018, Declarația 230. Pentru a vă ușura completarea Declarației, noi am trecut deja datele de identificare fiscală ale Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, dvs. rămânând doar să completați cu datele dvs., să datați și să semnați.

Fundaţia noastră are ca scop, conform Statutului său, cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”.

Obiectivele prin care înțelegem să ne îndeplinim acest scop sunt:

A. editarea, tipărirea şi difuzarea de cărţi şi alte materiale informative privind lupta pentru libertatea şi demnitatea poporului român;

B. editarea şi difuzarea de materiale audio-video privind lupta pentru libertatea şi demnitatea poporului român;

C. susţinerea iniţiativelor de edificare a unor monumente, statui, troiţe, plăci comemorative şi altor forme de manifestări ale artelor plastice destinate memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea poporului român;

D. organizarea de sesiuni de cercetare științificăşi istorică, seminarii, simpozioane, adunări publice, comemorări şi alte manifestări destinate cinstirii memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea poporului român;

E. susţinerea iniţiativelor de elaborare a unor lucrări ştiinţifice, istorice, social-politice, economice şi culturale, destinate găsirii soluţiilor de dezvoltare economico-socială, culturală şi spirituală a României;

F. organizarea  unor servicii de asistenţă socială şi medicală pentru luptătorii şi familiile acestora aflaţi în nevoie.

G. identificarea, conservarea, apărarea, protecţia, restaurarea şi integrarea în circuitul cultural sau turistic a siturilor şi monumentelor istorice care aparţin patrimoniului etno-cultural al poporului român ori care sunt legate de memoria celor care au luptat pentru libertatea şi demnitatea poporului român;

H. parteneriate cu alte organizaţii neguvernamentale şi instituţii publice sau private, pentru realizarea obiectivelor Fundaţiei.

Dacă vă simțiți alături de noi în îndeplinirea acestor deziderate, dacă vă regăsiți în acest ideal și vreți să sprijiniți activitatea noastră, completați Declarația 230 și depuneți-o la Administrația financiară, până la data de 15 mai 2018.

Pentru informaţii suplimentare, Florin Dobrescu, Tel. 0722749249, mail: ogoranu@gmail.com.

Cu Dumnezeu înainte!

Coriolan Baciu

Preşedinte al Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu

Pentru formular apăsați aici formular 230_2017

 igo banner - Copy1

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=12130

Postat de pe 18 apr. 2018. Catalogat ca 2%, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

2 comentarii for “2% PENTRU REZISTENȚĂ! Direcționează 2% din impozitul tău către Fundația Ogoranu!”

 1. dec

  Dragi compatrioti,

  Aceasta constitutie romaneasca trebuie cunoscuta de toata suflarea romaneasca din tara si de afara.
  Poate ar fi bine sa o popularizati pe blogul dumneavoastra. Are 70 de pagini, insa poate fi publicata in serial: 10 pagini pe zi!

  Aceasta revizuire a constitutiei are in spatele ei nume grele precum Constantin Cojocaru, Florin Colceag si Ilie Bradescu.

  In partea de jos a acestui blog: http://mironmanega.blogspot.ca/2013/12/florian-colceag-ilie-badescu-si_19.html se poate descarca in format “Word” continutul modificarilor.

 2. Formularul 230 privind destinația sumei reprezentând 2 la sută din impozitul anual este puțin modificat.
  De exemplu : Destinația sumei reprezentând până la la 2 la suta din impozitul anual potrivit articolului 79, Art.82 alin. 6 si Art.102 din legea Nr 227 din 2015….și nu Art 57 din legea 571 din 2003…. este din trecut.
  Am fost la sediul ANAF și am completat pentru fundația dumneavoastră un alt tip de formular în luna Martie.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php