Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Parlamentul a adoptat Legea Referendumului, respingând cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis. USR va contesta legea la CCR

Camera Deputaților a decis, miercuri, să respingă cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de modificare a Legii referendumului, aprobând actul normativ în forma în care a fost trimis la promulgare.

Imagini pentru usr antifamilie

Potrivit legii trimise la promulgare, referendumul național cu privire la revizuirea Constituției are loc în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării în Parlament a actului normativ de revizuire a Legii fundamentale, urmând ca această dată să fie adusă la cunoștință publică de către Guvern.

USR a anunțat, prin vocea președintelui Dan Barna, că va contesta legea referendumului la Curtea Constituțională. Astfel, există posibilitatea ca referendumul pentru căsătorie să fie amânat din nou.

Camera Deputaților a adoptat deja propunerea legislativă, semnată de peste trei milioane de români, de modificare prin referendum a Constituției pentru a clarifica în legea fundamentală noțiunea de familie, armonizând-o cu definiția din Codul Civil. Urmează ca și Senatul să se pronunțe, pentru a da liber organizării referendumului pentru căsătorie.

 

 

sursa: Știri pentru viață

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=34374

Postat de pe 10 apr. 2018. Catalogat ca Politică, Social. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php