Gala „Oscar”: spectacolul mediocru al celei mai „bune” propagande anti-umane

1 472

A 90-a ediție a premiilor Oscar a fost cea mai proastă de până acum și a avut cel mai redus rating din toate timpurile. Care să fie motivele?

Ura mea față de Oscar-uri datează de decenii, de pe vremea când premiile începeau să deraieze, pe la finalul anilor 1970 (acordarea premiului pentru cel mai bun film peliculei „Cowboy-ul de la miezul nopții” a fost de asemenea o cădere). Academia Americană de Film arareori mai alege pe cel mai bun, cel mai distractiv sau cel mai merituos exemplu ale artei cinematografice. În ultimii ani, problema s-a agravat.

Ceremonia de duminică, pentru decernarea celei de-a 90-a ediții a premiilor Oscar, s-ar putea să fie cea mai proastă de până acum. A avut cel mai redus rating din toate timpurile, căzând cu 19% față de audiența de anul trecut.

Unde să fie problema?

Problema este aceea că, în loc să îi celebreze pe cei mai buni creatori de film și actori, cele mai valoroase pelicule și abilități artistice, membrii Academiei nominalizează și premiază cea mai „bună” propagandă anti-umană, care promovează politici identitare radicale și feluri bizare de abuz, în special la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun actor, Cea mai bună regie și Cel mai bun scenariu.

De exemplu, un film patriotic așa cum este DUNKIRK, o peliculă excelentă, fără cusur, a câștigat 3 premii tehnice dar niciunul din premiile majore.

Cine le-a câștigat pe acestea?

Un film despre bestialitate care atacă valorile americane tradiționale și promovează abuzul. Un film despre un absolvent de 24 de ani care seduce un adolescent de 17 ani. Un film din Chile despre un om care a trecut printr-una din acele mitice operații de schimbare de sex și care devine o femeie mai bună decât oricare alta, inclusiv decât fosta soție a fostului său amant, acum mort! Un film horror despre un bărbat alb și prietenii săi albi care încearcă s-și transfere creierul în corpul unui tânăr negru. O poveste despre viol și crimă petrecute într-un mic oraș din Missouri, unde trăiesc o grămadă de oameni înguști la minte. Un film despre un patinator pe gheață olimpic cu o mamă teribilă și cu prieteni încă și mai teribili care decid să îi rupă un picior celui mai bun rival din competiție…

…După transmisia TV, câteva persoane remarcau pe Twitter cât realist a fost prezentatorul Jimmy Kimmel, un pretins comic, când a spus că Hollywood-ul nu face filme precum cel cu adolescenți seduși de tineri pederaști pentru profit, ci ca să îl enerveze pe vicepreședintele SUA, Mike Pence, care reprezintă în ochii lor majoritatea americanilor, cea care este fidelă valorilor creștine: dragoste, bucurie, pace, răbdare, bunătate, iertare, credință, gentilețe și auto-control.

Cu alte cuvinte, Hollywood-ul face filme precum FORMA APEI sau STRIGĂ-MĂ PE NUMELE TĂU doar ca să îi enerveze pe creștini.

Conform unui sondaj Gallup, cel puțin 30% dintre adulții americani se consideră conservatori social. Asta înseamnă mai mult de 74 de milioane de persoane, sau 661 de milioane de dolari încasări la box office dacă fiecare ar cumpăra un bilet la film pe lună!

Nu e deci de mirare că anul acesta audiența Oscar-urilor a scăzut cu 19%, de la 32,9 la 26,5 milioane de telespectatori! Și nu e de mirare nici că „Strigă-mă pe numele tău” a avut încasări de doar 16,9 milioane USD.

Dacă Oscar-urile doresc să atragă mai mult public și să devină mai relevante, ar putea să înceapă prin a recompensa filme mai prietenoase cu familia și mai distractive, pentru audiențe mai largi, cu credințe și valori care să onoreze America și pe oamenii săi.

Lăsați politicile identitare radicale acasă. Opriți măscăreala oamenilor din America Profundă [„Middle America” este denumirea dată zonelor rurale și mici urbane din interiorul SUA, tradițional mai conservatoare, n. tr.] și a liderilor pe care aceștia îi admiră. Și dacă tot trebuie să faceți glume cu tentă politică, ce-ar fi să acordați atenție și celeilalte tabere?

 

de Dr. Tom Snyder-editor al website-ului de critică de film și media MovieGuide.org

traducere: Cultura Vieții

1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Hollywood egal sinagoga. Oscarul, a treia sarbatoare evreiasca merge spre colaps.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php