Sondaj: partidul anti-imigraţie AfD devine cea de-a doua forţă politică a Germaniei

0 378

Partidul german anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) a depăşit Partidul Social Democrat pentru prima dată într-un sondaj naţional, devenind astfel cea de-a doua forţă politică a ţării, arată un sondaj.

Creştin democraţii (CDU) cancelarului german Angela Merkel au câştigat 2,5 procente ajungând la nivelul de 32%, în timp ce AfD a crescut cu un procent la 16%, a arătat luni un sondaj săptămânal realizat de Bild.

SPD a pierdut un procent, coborând pe poziţia a treia cu 15,5%.

La aproximativ cinci luni după alegerile naţionale, Germania încă nu are un guvern federal, în contextul în care SPD îşi consultă membrii înainte să se îmbarce într-o nouă aşa-zisă “mare coaliţie” cu blocul conservator al lui Merkel.

În cadrul alegerilor din 2017 partidul AfD al lui Alexander Gauland a câştigat locuri în Parlament pentru prima dată în istorie – un cutremur politic care a avut loc după decizia luată în 2015 de Merkel pentru deschiderea graniţelor ţării în faţa a peste 1 milion de imigranţi.

 

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php