Vicepreședintele american Mike Pence le răspunde celor care au pretins că, credința sa creștină este o boală mintală: „E o insultă la adresa imensei majorități a americanilor”

0 362

Vicepreședintele american Mike Pence a răspuns recentelor comentarii care i-au ironizat credința creștină, numind remarcile „greșite” și insultătoare la adresa majorității americanilor care de asemenea „își prețuiesc credința”, scrie Breitbart News.

Criticile au început când o fostă membră în stafful Casei Albe, actualmente în distribuția emisiunii Celebrity Big Brother, a spus că Pence crede că Iisus îi vorbește.

„Sunt creștină” a spus Omarosa Manigault Newman. „Îl iubesc pe Iisus”.  „Dar el crede că Iisus îi transmite să spună anumite lucruri”, a mai spus Newman.

La emisiunea The View de marți, de pe canalul ABC, realizatoarea Joy Behar a reacționat la aceste comentarii: „Una este să vorbești cu Iisus”, a spus Behar. „Dar cu totul altceva este când Iisus îți vorbește. Asta se numește boală mintală, dacă nu mă înșel, a auzi voci”, a mai spus Behar.

De asemenea aceasta l-a ironizat pe Pence pentru remarci anterioare, cum că el nu s-ar întâlni cu o femeie la prânz sau cu altă ocazie asemănătoare decât în prezența soției sale: „Oare ar putea să se întâlnească cu Maria Magdalena fără ca soția lui să fie în aceeași cameră?” a întrebat Behar.

Miercuri, Pence a replicat într-un interviu acordat portalului Axios: „Am auzit că ABC găzduiește un program în cadrul căruia creștinismul meu a fost comparat cu o boală; și mi-ar plăcea să pot să râd în legătură cu asta dar chiar nu pot” a spus Pence.

„Este pur și simplu greșit” a spus Pence”și nu este doar o insultă la adresa mea ci și la adresa imensei majorități a americanilor care, ca și mine, își prețuiesc credința.”

„Creștinismul este cel mai important lucru din viața mea” a mai afirmat Pence.

Dar în timp ce liberalii (stânga americană n.r.) îl ironizează pe Pence, nimeni din spectrul de stânga al politicii americane nu a părut să fi fost deranjat de comentariile recente ale lui Oprah Winfrey despre faptul că Dumnezeu ar trebui să-i comunice dacă să candideze sau nu la alegerile prezidențiale din 2020.

Washington Examiner a relatat: „vedeta de divertisment Oprah Winfrey a spus că nu a primit semnale de la Dumnezeu în privința candidaturii la prezidențiale. După un discurs pe care l-a susținut luna trecută la Globurile de Aur, s-a speculat îndelung că ea ar putea să ia în considerare o candidatură pentru alegerile prezidențiale din 2020. Dar Winfrey spune acum că nu plănuiește să candideze.”

„Și nu aș ști eu?” a întrebat Winfrey? „Pentru că dacă Dumnezeu ar vrea într-adevăr că eu să candidez nu mi-ar spune El într-un fel? Și nu am auzit asta” i-a mai spus ea reporterului emisiunii canalului ABC, 60 de minute în prelungiri, Ann Silvio.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php