Canada: Premierul Trudeau vrea să schimbe cuvântul „mankind” cu „peoplekind” pentru că primul nu este destul de „incluziv”

0 354

În urmă cu 10-15 ani ridiculizam extremismul universitarelor feministe care cereau ca orele de „seminar” ținute de ele să fie redenumite „ovular”. Între timp, sminteala s-a întins ca pecinginea și din incidente izolate asemenea aberații ale corectitudinii politice au ajuns să facă regula. Unul din campionii absurdului este însă nu o femeie, ci un personaj care are, cel puțin în acte, sex masculin.

La scurt timp după ce a anunțat „neutralizarea” imnului național, măscăriciul național al Canadei ajuns prim-ministru, Justin Trudeau (căci despre el este vorba) recidivează în obsesiile sale anti-masculine.

Trudeau, gazdă a unui eveniment la Universitatea MacEwan University din Edmonton, a întrerupt-o pe o vorbitoare pentru a o admonesta că folosirea cuvântului „mankind” (umanitate) ar trebui înlocuită cu „peoplekind”, cuvânt care ar fi… mai incluziv, întrucât nu conține particula „man-”, adică bărbat!

Întrucât disputa este fără sens la traducerea în limba română, oferim dialogul și contextul original în limba engleză:

Aimee: We came here today to ask you to also look into the policies that religious charitable organizations have in our legislations so that it can also be changed because maternal love is the love that’s going to change the future of mankind.

Trudeau: We — we like to say „peoplekind,” not necessarily „mankind” ‘cause it’s more inclusive. 

Sunt două probleme care merită a fi semnalate pentru cei care cunosc mai puțin limba engleză: primo, „mankind” este prescurtarea de la „humankind” și include, evident, femeile, fără de care perpetuarea speciei umane nu ar fi posibilă; secundo, cuvântul „peoplekind” nu există în limba engleză. În dicționarul academic Merriam-Webster, cu siguranță, nu este inclus.

Deși vorbitoarea nu a părut să fie deranjată de intervenție, o serie de comentatori cu notorietate nu au pierdut ocazia de a-l ironiza nemilos pe Trudeau:

„Trudeau nu gândește; el își derulează în minte o ideologie, iar pentru asta vom plăti în Canada un preț pe care încă nu ni-l putem imagina”

Nu în ultimul rând, semnalăm opinia profesorului canadian de psihologie Jordan B. Peterson (Universitatea din Toronto), ridicat la statut de vedetă media de chiar adversarii săi, care încearcă permanent să îl reducă la tăcere din cauza vederilor sale conservatoare:

https://youtu.be/joRlJWiP89w

Ne întrebăm: dacă americanii sunt considerați proști pentru că l-au ales pe Donald Trump președinte, atunci cum sunt canadienii, care că l-au ales prim-ministru pe acest individ?!

sursa: Cultura Vieții

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php