Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Cine este ministrul „cauciuc” din Guvernul Dăncilă

PSD l-a propus în funcția de ministru al Economiei pe deputatul Dănuț Andrușcă (49 de ani), un politician cvasi-necunoscut care în anii tranziției, doar cu bacalaureatul, a făcut bani din afaceri cu cauciuc.

n zorii democrației, Andrușca își deschide în comuna natală prima afacere: firma S.C. ANDORIX care producea articole din cauciuc și pe care a condus-o ca Director în perioada 1991-1994. Social-democratul avea doar bacalaureatul.

În 1994-2013 trece la altă firmă, tot ca Director: SC ULPROD din Târgu Neamț. O societate care comercializa articole tehnice din cauciuc. Abia în 2001 termină Facultatea de Științe Economice din Iași, de unde iese economist.

După 22 de ani de afaceri cu cauciuc, face saltul de la business în politică.

Alege PSD.

Este numit în 2013 administrator special la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, iar în 2014 este numit Director General la aceeași regie. În paralel, în perioada 2013-2014, lucrează în Guvernul USL pe postul de consilier personal al unor secretari de stat din Departamentul pentru Energie din Guvern și din ministerul Economiei. În 2014-2016 este în același timp administrator special al CUPRUMIN S.A. și președinte al Consiliului de Administrare a SC CONVERSMIN S.A.

În 2016 obține primul său mandat de parlamentar: deputat PSD de Neamț.

Într-un an de zile de mandat a luat cuvântul o singură dată în plenul Camerei Deputaților, pentru 31 de secunde, când a depus jurământul obligatoriu față de țară și popor pentru preluarea mandatului, potrivit evidențelor oficiale parlamentare…

 

sursa: Evz.ro

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=33568

Postat de pe 1 feb. 2018. Catalogat ca Politică. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php