Partidul Libertății revine la putere în Austria. Sebastian Kurz devine cel mai tânăr șef de guvern din Europa

3 542
Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta, conservator), condus de Sebastian Kurz, și Partidul Libertății (FPÖ) au ajuns la un acord pentru formarea noului guvern de la Viena, au anunțat surse familiare cu negocierile între cele două formațiuni, potrivit postului Dpa.
În urma negocierilor, Sebastian Kurz devine cancelar al Austriei și cel mai tânăr lider guvernamental din Europa, în timp ce Heinz-Christian Strache, liderul formațiunii  Partidul Libertății, va ocupa postul de vicecancelar.
Printre obiectivele noului guvern se numără reducerea birocrației, întărirea democrației directe și restricționarea suplimentară a imigrației.
În plus, coaliția ar dori și să anuleze interdicția privind fumatul în restaurante și baruri, care este programată să intre în vigoare anul viitor.
Partidul Libertății (FPÖ) a solicitat șefia ministerelor de Interne și Afacerilor Externe, prezentându-l pe Karin Kneissl, analist independent pe chestiuni privind Orientul Mijlociu, drept candidat.
Partidul Libertății s-a clasat pe locul al doilea la alegerile din octombrie și a mai făcut parte de două ori dintr-o coaliție guvernamentală, în 1986-1987 și 2000-2005.
sursa: ActiveNews
3 Comments
  1. Ionut Moraru says

    Sa nu il asasineze si pe asta cum au facut cu Jorg Hyder si cum au facut cu seful nationalistilor olandezi in 2002 cand le tremura tartita ca ajunsesera la putere. Cam aceeasi Marie cu alta palarie cu ce au facut jidanii si in Romania ci legionarii cand incepuse Miscarea sa fie in preferintele oamenilor si votantilor: asasinate, asasinate si iar asasinate! Se aude Ellie Vitzel??

  2. ANTIPUTIN says

    Pai daca anuleaza interdictia privind fumatul in baruri, o sa fie fumul atat de gros ca nu se vor mai putea distinge membrii celor doua partide intre ei ! ☺️

    1. ANTIPUTIN says

      mult le pasa de sanatatea publica ca sunt gata sa dea voie fumatorilor sa’si ia drogul zilnic (se stie, tutunul este un drog tare, poseda sute de compozanti cancerigeni) si sa’i nenoroceasca si pe nefumatori

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php