Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Memorie și mărturisire în penitenciarele românești

Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou Comunicat de presă

În data de 09 octombrie 2017, Penitenciarul de Femei Ploiești — Târgșorul Nou a organizat un eveniment în cadrul proiectului ‘Memorie și mărturisire în penitenciarele românești’, implementat de Administrația Națională a Penitenciarelor și derulat cu sprijinul Asociației ‘Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei’.

Acțiunea a cuprins o conferință, urmată de vizionarea unei expoziții, continuând activitățile premergătoare celebrării Zilei Naționale a Educației în Penitenciare.

Conferința a fost susținută de domnul Florin Dobrescu, vicepreședinte al asociației și doamna Zoe Rădulescu. Aceasta le-a vorbit deținutelor participante despre aspecte ale vieții de copil născut în detenție la sfârșitul anului 1949, despre regimul de detenție din acea perioadă și asupririle la care a fost supusă ca și copil al lui Gogu Puiu, cunoscut lider al rezistenței armate anticomuniste din Dobrogea.

Cu această ocazie, membrii asociației au pus la dispoziția unității penitenciare o înregistrare a filmului artistic ‘Binecuvântată fii, închisoare’ care prezintă o parte din viața de detenție și suferință a femeilor — deținut și este reprezentativ pentru ilustrarea situațiilor grele pe care le trăiau deținutele în perioada anilor 1950.

De asemenea, pe parcursul următoarelor săptămâni, întreg efectivul de persoane private de libertate vor putea viziona atât filmul artistic menționat, cât și expoziția ‘Crini printre zăbrele’, care prezintă viețile mai multor femei încarcerate în perioada regimului comunist.

La conferință a participat un număr de 50 de persoane private de libertate clasificate în regim deschis și semideschis.

 

sursa: Agerpres

URL Scurt: http://www.buciumul.ro/?p=32115

Postat de pe 10 oct. 2017. Catalogat ca Cultură, Social, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php