Madridul joacă dur. A preluat cu forța poliția locală din Catalonia

0 387

Autoritatile separatiste din Catalonia au acuzat sambata guvernul spaniol ca isi impune controlul asupra politiei autonome catalane dupa ce a anuntat ca isi asuma coordonarea operatiunilor pentru blocarea referendumului de autodeterminare interzis, relateaza AFP.

Disputa a facut sa creasca tensiunile dintre Madrid si Catalonia, o regiune divizata intre partizanii si adversarii independentei.Procurorul general al Cataloniei i-a informat sambata pe sefii politiei nationale – Guardia Civil – si ai politiei catalane – Mossos d’Esquadra – ca Ministerul spaniol de Interne isi asuma coordonarea operatiunilor pentru a impiedica referendumul prevazut la 1 octombrie, a facut cunoscut un purtator de cuvant al ministerului.

Guvernul regional catalan, decis sa tina acest referendum asupra independentei in pofida opozitiei Madridului, a afirmat la scurt timp ca „nu accepta ca Ministerul de Interne sa preia conducerea Mossos d’Esquadra”.

Seful departamentului de interne in cadrul executivului catalan, Joaquim Forn, a informat intr-un mesaj pe Twitter ca studiaza posibilitatea de a depune un recurs contra „acestui amestec al statului”.

Intr-o declaratie scrisa publicata de presa catalana, conducerea Mossos d’Esquadra a facut insa cunoscut ca va respecta ordinele procurorului, „asa cum a facut de-a lungul intregii sale istorii”.

Madridul a subliniat ca guvernul nu va retrage nicio competenta politiei catalane.Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne a reamintit ca, din contra, dupa sangeroasele atentate jihadiste comise in august in Catalonia, Mossos d’Esquadra a primit ca misiune coordonarea tuturor fortelor de politie pentru a-i urmari pe suspecti.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php