Arc peste timp: bolșevicii de ieri își dau cu mâna cu bolșevicii de azi. Petre Roman, fiul cominternistului Walter Roman, se pronunță ÎMPOTRIVA referendumului pentru familie

5 519
Primul premier al erei post-Ceaușescu, Petre Roman, a declarat la Digi 24 că nu dorește desfășurarea referendumului pentru familie, de care consideră că nu este nevoie.

„Nu știu care-i conținutul. Știu despre ce e vorba, nu știu întrebarea (la referendum – n.n.) Eu sunt pentru păstrarea definiției din Constituție. (…) E un referendum care ne împinge la o situație nefirească în interiorul nostru, nu avem nevoie de așa ceva. Și nu cred, nu cred că marii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române doresc o asemenea zâzanie. Nu cred. Îi cunosc, nu cred”, a afirmat Petre Roman luni seara la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.
Petre Roman a fost premier al României din 26 decembrie 1989 până la 1 octombrie 1991, iar recent a fost desecretizat un document prin care se arăta că Guvernul său a dat dispoziții pentru hrănirea și echiparea minerilor care au făcut prăpăd în 1990 în București, la Mineriada din 13-15 iunie. Roman este inculpat în dosarul Mineriadei din 1990.
Despre acest gest, Roman a spus că a fost „un gest umanitar”. Petre Roman, aflat la a doua nevastă, are 71 de ani și este fiul lui Walter Roman, pe numele real Erno Neulander.
Neulander, un ungur de origine evreiască, a fost unul dintre puținii membri ai Partidului Comunist din România de dinainte de 1944 și unul dintre cei mai prolifici activiști comuniști din Europa de Est.
Atașamentul său față de comunism a fost demonstrat cu vârf și îndesat prin participarea la Războiul civil din Spania, de partea trupelor republicane, fiind de două ori rănit. Între 1938 și 1941 a locuit chiar în Uniunea Sovietică a lui Stalin.
A fost membru al celei de-a treia Internaționale Comuniste (Comintern) și pe timpul războiului a condus secția română al Radioului Cominternist (România Liberă), promovând mesaje anti-românești și împotriva participării României la războiul de eliberare a Basarabiei și Bucovinei.
S-a întors în țară ca și comisar politic al Diviziei Horia, Cloșca și Crișan, formată din prizonieri de război, „re-educați” de sovietici în lagăre. A fost apropiat al aripii moscovite conduse de Ana Pauker, aflându-se în conflict cu aripa națională a lui Gheorghiu-Dej.
În anul 2.000, istoricul rus Tofik Islamov a descoperit că în 1944, tatăl lui Petre Roman a propus comisiei sovietice care investiga situația Transilvaniei, ca această provincie să-și declare indepedența, sub garanții sovietice și occidentale.
Petre Roman a contestat concluziile, dar Islamov a adus argumente suplimentare, arătând un document din 1944, în care Valter Roman consideră atât România și Ungaria vinovate de război împotriva Uniunii Sovietice, iar Transilvania „un conglomerat etnografic”, cu o „tradiție a suveranității regionale, a independenței economice” și drept „cea mai progresivă parte a țării”.
Dezertorul Ion Mihai Pacepa l-a acuzat pe tatăl lui Petre Roman că a participat la reprimarea sângeroasă a Revoluției Ungare din 1956.
sursa: ActiveNews
5 Comments
  1. Ionut Moraru says

    Nu ca ar fi homosexual Roman, dar e jidan si oricat ai vrea jidania tot te tradeaza candva. Ca in cazul de fata cand orice jidan are datoria sfanta sa puna mana la distrugrea Europi crestin.

  2. Dacul Liber says

    Să nu uităm că acest pui de năpârcă evreiascå a semnat ,dupa lovitura de stat din decembrie 1989, distrugerea industriei României si transformarea ei intr-o colonie aflată la cheremul dușmanilor rasei umane!

  3. zapada says

    Daca nu l-m omorat cand trebui , ne omoara el pe noi acum ! Mai marii Bisericii nu vor? BA DA CE TE FACI CA VOR MAI MICII?

  4. cand te mannanca says

    cand te mananca…..tre sa te scarpini sau s fii scarmanat …bine de tot de preferabil definitiv

  5. IO...gereules says

    Am cunoscut jidani cam peste tot pe unde am umblat si am constataT ca au aceleasi structuri la interior cat si la exterior,au structurile Talmudului ascuns de opinia publica.Daca cineva mi-a facut un cat de mic rau,pe care al constat abia acum,acel cineva sant jidanii,cu prietenii tradate,cu nerecunoastere cat de cat a ajutoprului primit din partea mea,ba dimpotriva,cu bancile perfide,CARE AL JUPOAIE PE OM,cu magazinele mici si marile Moluri,cu copii lor care-i urasc cumplit pe toti cei din jur,pe cei straini de ei,pe goimi.Si cand te gandesti ca acesti copii devin maturi iti dai seama de grozavia celor care ne inconjoara.Valter Roman cu aschia lui Petre.Acestia sant prototipul jidanului perfid,criminal(datorita lui Walter Noelander,in Spania au fost ucisi legionarii Mota si Marin)hraparet,mincinos,excrocsi imbogatit calcand pe cadrave.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php