Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Româncă din Italia, bătută și terorizată de soțul musulman pentru că nu purta vălul

Cu un an în urmă, o româncă de religie catolică din Italia a câştigat un proces prin care a reuşit condamnarea soţului ei musulman, pentru relele tratamente pe care i le-a aplicat, la un an şi opt luni de închisoare fără posibilitatea de eliberare condiţionată.

Gazeta românească informează că cei doi s-au căsătorit în 2007 la Tortona, fiind unul dintre multele cupluri mixte din regiunea italiană Piemonte. Un cuplu îndrăgostit și fericit, la început: fiecare era liber să-și practice propria religie.

Însă la un moment dat, potrivit reconstituirii prezentată la tribunal, el a început să pretindă ca soția să iasă numai cu capul acoperit. Când femeia uita sau, mai rău, încerca să refuze, era bătută. S-a văzut astfel obligată ani de zile să poarte hijab, vălul pe care femeile islamice îl folosesc pentru a-și acoperi capul.

În cele din urmă, femeia s-a adresat poliției. Agenților le-a povestit despre agresiunile, insultele și amenințările din partea soțului, dar și despre slaba participare a acestuia, șomer de mai mult timp, la întreținerea familiei.

Procurorul ceruse trei ani și jumătate de închisoare pentru soţ, în timp ce avocatul bărbatului a solicitat achitarea și a anunțat că va face recurs, deoarece nu ar fi existat probe certe privind relele tratamente povestite de româncă. Însă judecătorul i-a dat dreptate femeii, chiar dacă a dat condamnarea pentru o perioadă mai scurtă de închisoare, de numai un an şi opt luni.

 

sursa: Ştiri pentru viaţă

URL Scurt: http://www.buciumul.ro/?p=31741

Postat de pe 13 Sep 2017. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php