Un tânăr student, un analist politic şi un jurnalist vorbesc despre un subiect mai puţin dezbătut în România: presiunea marxismului din universităţi

0 553

Robert Gabriel, student la ştiinţe politice şi vicecampion naţional la un concurs de dezbateri, scrie pe profilul propriu de Facebook că SNSPA, Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, este o pepinieră de marxişti (cine ştie, poate pentru a continua tradiţia, deoarece a fost reconstruită pe ruinele fostei Academii „Ştefan Gheorghiu”, „şcoala de cadre” a Patidului Comunist Român).

Tânărul arată că studenţii SNSPA se antrenează deja pentru a pune presiune pe societate ca administraţia publică şi alte instituţii, inclusiv partidele politice, să devină „neutre” din punct de vedere religios (probabil că modelul este Marea Britanie, unde la guvern şi în alte agenţii de stat nu se va mai face brad de Crăciun, ca să nu fie lezate sentimentele necreştinilor!).

Redăm două postări ale lui Robert Gabriel despre valorile promovate de noua elită pregătită în universităţile de la noi:

Robert Gabriel
June 19

Tinerii marxiști de la SNSPA ne spun că orice credință religioasă personală e incompatibilă cu o funcție de conducere într-un partid politic. Domnilor, asta se numește Poliția Gândirii și era potrivită anilor ’50. Așa că aparentul vostru militantism pentru drepturile omului și libertățile individuale nu ascunde decât o dorință puternică de dictatură.

Robert Gabriel
July 20

Studenții de stânga au ajuns să ne spună cine-i mare intelectual și cine nu.
Ei, care nu înțeleg un text mai complicat.
Ei, care vorbesc de echitate, dar nu au habar pe ce se întemeiază dreptatea la Rawls.
Ei, care nu înțeleg de ce un criteriu de distribuție al bunurilor care îi folosește pe unii pentru a-i ajuta pe alții nu e corect deontologic (iar atunci trebuie să argumenteze utilitarist sau teleologic!).
Ei, cărora o lume a ideilor le este inaccesibilă.
Ei, care repetă aceleași cuvinte-mantră – pluralism, societate deschisă, justiție socială -, dar luptă fățiș împotriva mijloacelor democratice de validare politică.
Ei sunt auto-intitulata elită luminată. Și, desigur, noua elită intelectuală a stângii.

George Rîpă, analist politic, critică ideologizarea domeniilor de studiu din universităţile româneşti şi arată că acestea nici nu sunt foarte populare:

George Ripa
September 6 at 1:25 pm

Piaţa liberă începe treptat să funcţioneze şi pe piaţa educaţiei.
Aici avem deja a treia sesiune (!!!) de admitere la mizeria asta care pe lângă ceva propagandă nu îţi oferă nicio posibilitate pe piaţa muncii în afară de a deveni un fel de activist comunist genul Brucan în tinereţe sau Miroiu / Lupea la bătrânețe.

Daniel Uncu, jurnalist, deplânge presiunile neomarxiştilor de a elimina tot ce este valoare clasică din universităţi, de la cărţi clasice şi până la profesori, savanţi şi chiar… alţi studenţi care îndrăznesc să nu adere la noua ideologie al cărei „vârf de lance” este „ofensiva LGBTQ+ împotriva familiei”:

Daniel Uncu
Yesterday at 1:54 am

Neomarxismul/progresismul îi exclude din universităţi şi din curriculae pe marii creatori ai culturii universale, pune la stâlpul infamiei profesori, studenţi, oameni de ştiinţă, politicieni, formatori de opinie, artişti, sportivi etichetaţi ca fiind incorecţi politic. În Occident, din nefericire, situaţia este de-a dreptul dramatică.

În Estul Europei şi la noi, reflexele comunistoide cu inserţii de servilism medieval sunt cele care fac ravagii. Peste această realitate tributară unui trecut tenebros se suprapune, încet dar sigur, retorica neomarxistă, care are ca vârf de lance, deocamdată, ofensiva LGBTQ+ împotriva familiei heterosexuale.

Bine că măcar orele de religie predate în şcoli au minima calitate de a insera jaloane moral-creştine în sufletul copiilor, în contrapondere cu de-a dreptul incalificabila retorică a perversităţii polimorfe.

sursa: Ştiri pentru viaţă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php