Iohannis apără democrația. Care democrație?

6 866

Klaus Iohannis a declarat că statul român nu mai trebuie să-i onoreze pe luptătorii din rezistența anticomunistă care s-au ”îndepărtat de la valorile democratice”.

Discuția nu-i nouă, dar, dacă nu mă înșel, nici măcar Iliescu n-a îndrăznit să pună sub semnul întrebării jertfa unor români care au luptat contra comunismului, pe criterii de apartenență la ”organizații nedemocratice”.

Patru ar fi problemele care îmi sar în ochi acum, rapid.
1. La ce democrație ne raportăm? Știe președintele tuturor românilor cam care era nivelul democrației în România interbelică și ce crime strigătoare la cer au fost comise în numele regimului democratic, de către autorități ale unui stat pretins democratic? Are cunoștință președintele nostru despre faptul că toți cei care au acționat împotriva regimului comunist au fost considerați antidemocrați de justiția timpului (1945-1989)? Știe cine apăra ”democrația populară”? Partidul comunist.
Din această perspectivă, mie mi se pare că oricine a ridicat glasul sau arma contra comunismului a fost un erou al democrației (puterea poporului, nu?).

2. Serviciile secrete occidentale, dar în special cele americane, au recrutat un număr de români din străinătate pe care i-au pregătit și trimis în România, ca să întărească rezistența armată anticomunistă. Acești români erau cu toții membri ai Mișcării Legionare. Să ne spună Iohannis dacă nici americanii nu mai știu ce înseamnă democrația.

3. Ce mai înseamnă rezistența anticomunistă fără 75% dintre componenții ei, care erau membri în Mișcarea Legionară și în organizația de elevi a Frățiilor de Cruce? Nu-i mai pun la socoteală pe ”cuziști” și pe alții mai mărunți (dar considerați antidemocrați), cum ar fi membrii Grupului Etnic German. Și-atunci pe cine mai celebrează statul nostru cel democrat?

4. Apropo, Klaus Iohannis a condus, pînă la accederea în funcția de șef al statului, Forumul Democrat al Germanilor din România. Iar FDGR a obținut, prin justiție, drepturile succesorale al Grupului Etnic German, adică partidul nazist al șașilor din Transilvania, condus Andreas Schmidt, fost Obergruppenführer SS. În aceste condiții, crede Iohannis că e îndreptățit să dea note de democrație cuiva?

 

de  RostOnline

6 Comments
  1. Dacul Liber says

    Bine spus! Iohi asta(din pacate nu am respect pentru dansul,eu fiind unul care a votat impotriva urmasilor ciumei rosii,social-democratii,fiindca nu a facut nimic pentru Tara .Înafara de interviul cu Trump si de pupatul in…cu kipa pe cap stapanilor poporului asa zis ales!Acum e gata sa accepte ca in viitor Tara noastra sa devina islamista,pentru ca evreii sa aiba terenuri libere pe langa tinuturile lor sa se extinda cu colonistii!Mi-ar fi rusine ,ca om cu 2 picioare dar fara urma de samanta …acolo unde trebuie!Toti Romanii au sperat atunci când l-au ales ca o sa se schimbe totul in bine.Dar degeaba.Mai bine moare ca si un caine inlantuit,gudurandu-se pe langa progeniturile urmase a lui david,decat sa moara,alegoric,ca un Leu!
    Doamne ajuta-ne!

  2. Dacul Liber says

    Dupa el ,potopul!

  3. Ionut Moraru says

    Apara si el valorile democratiei din Kampucia „Democratica” a lui Pol Pot si din Republica „Democratica” Nord Coreeana. Ca si acolo e „democratie” si legionarii s-au indepartat de valorile „democratiei”. O sluga jidaneasca!

  4. calin eugen says

    Draga Klaus, faci o mare greseala;ai timp sa retractezi.

  5. Dacul Liber says

    Ia priviti ce declara Johannis la primirea mandatului de presedinte in 2014!
    Citez:

    Dacă așteptările mari duc la dezamăgiri, eu vreau să dărâmăm această îndoială și le spun românilor clar: așteptările mari pot duce la rezultate mari, și vor duce, pentru că asta înseamnă mai multă responsabilitate și mai multă muncă, iar eu voi fi cel dintâi.

    + La 25 de ani de la căderea comunismului ați făcut, încă o dată, să învingă democrația și participarea. +

    Stau aici, în fața dvs., conștient de responsabilitatea acestui mandat, le sunt recunoscător celor ce m-au ales și promit că voi fi un președinte al tuturor românilor.
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
    Vorba aia,care democratie?

    1. Dacul Liber says

      Sursa: Rl online , 21 decembrie 2014 – stire actualizata la ora 13:30, 21 decembrie 2014

      A început mandatul lui Klaus Iohannis. Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni, după 10 ani de mandat. Iohannis: Vreau ca peste 5 ani să se poată spune că România a uimit lumea prin schimbările realizate. GALERIE FOTO
      de Rl online , 21 decembrie 2014 – stire actualizata la ora 13:30, 21 decembrie 2014

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php