Steve Bannon părăsește Casa Albă

0 415

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders a dat publicității vineri o declarație, în care confirmă că strategul șef al Casei Albe nu va mai ocupa această funcție scrie Breitbart News.

Declarația trimisă reporterilor este următoarea:

„Șeful staff-ului Casei Albe John Kelly și Steve Bannon au căzut de acord că astăzi va fi ultima zi în funcție a lui Steve. Îi suntem recunoscători pentru serviciile aduse și îi dorim tot binele.”

Bannon s-a alăturat campaniei candidatului de atunci Donald Trump în 2016. El a fost numit în stafful Casei Albe ca strateg șef de la începutul Administrației Trump. Plecarea lui survine la scurt timp după ce alți câțiva oficiali au părăsit Casa Albă.

Cu puțin timp înainte de confirmarea plecării lui Bannon 20 de lideri conservatori trimiseseră o scrisoare de apreciere pentru președintele Trump în care accentuau totodată faptul că se simțeau liniștiți pentru că Steve Bannon și Kellyanne Conway îl susțin pe președinte în respingerea „atacurilor nedrepte” și menținerea agendei președintelui Trump „în prim plan”. Liderii au scris următoarele: în timp ce alții pot veni și pleca de la Casa Albă, suntem asigurați că, cu Steve și Kellyanne alături de dumneavoastră veți auzi întotdeauna vocile noastre ale celor care v-am susținut la bine și la greu, în ciuda eforturilor unora de a va submina mesajul.

New York Times a relatat că „vineri dimineață cei doi încă mai discutau viitorul domnului Bannon. O persoană apropiată a domnului Bannon a insistat că despărțirea a fost ideea lui, și că își prezentase demisia președintelui încă din 7 august, urmând ca anunțul să fie făcut la începutul acestei săptămâni dar acesta a fost întârziat din cauza disputelor rasiale din Charlottesville.”

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php